Klimabrølet 2019. Foto: Resett
annonse
annonse

Leser man norske medier og lytter til politikere, selv noen i Frp, skulle man tro at en besettelse hadde rammet oss. Vi har fått klimaangst, verden går under, vi må handle nå!

Men anekdotisk, som jeg har skrevet her på Resett tidligere, stemmer ikke det. Folk snakker slett ikke om klimaet over middagsbordet og ei heller over hekken med naboen. Det er stort sett bare når barna våre kommer bekymret hjem fra skolen (og har hørt skremslene) at det blir et tema.

I august kom en undersøkelse fra Cicero som langt på vei bekreftet dette inntrykket. Den viste at «bare» 36,4 prosent er «ganske eller veldig bekymret for klimaendringer».

annonse

Jeg setter «bare» i hermetegn her under en viss tvil. For 36 prosent er fortsatt mye, men med tanke på det voldsomme fokus i mediene og i politikken, skulle man tro det gjaldt nesten alle med unntak av noen håpløse «fornektere».

Les også: Slik oppsto 97 % myten – og verdens mest standhaftige Fake News

Resett påviste nylig at et fullstendig kutt av norske CO2-utslipp ikke ville utgjøre mer enn 0,003-0,004 C lavere temperatur i 2100 enn det ellers ville vært. Å skulle gjøre 0,003 grader til verdens viktigste politiske sak, er helt absurd. Men det er det partier som MDG ønsker, og de har mange villige hjelpere i norske medier.

annonse

Arrangøren av Klimabrølet gikk høyt ut og annonserte 100.000 deltakere. Mediene sørget for tilstrekkelig oppmerksomhet. Og hvorfor skulle det ikke møte opp så mange? Det er jo verdens viktigste sak!

Men det kom bare ca. fem tusen mennesker. Og vi snakker ikke her om en sak folk skammer seg over å støtte, det er politisk korrekt å være opptatt av klima. Den labre oppslutningen, som ved en middels eliteseriekamp i fotball, er nok heller en refleksjon av engasjement.

Les også: VG ventet oppmøte av «historisk størrelse», ble en flopp

Folk flest har sunn fornuft fortsatt og innser hvilken marginal betydning de selv sammen med de 5,3 millioner øvrige innbyggerne i dette landet har på klimaet. Og den begrensede innflytelse er ikke grunn nok til å snu samfunnet på hodet, innføre drakoniske tiltak som individuelle CO2-kvoter eller gjøre barna våre til indoktrinerte klimahysterikere.

Jeg må innrømme at jeg selv fryktet at det faktisk kunne komme opptil 100.000 mennesker, for de som er i klimasekten har inntatt samfunnets mest synlige posisjoner og virker flere enn de faktisk er.

Men den misforståelsen er nå oppklart. Tusen takk til Klimabrølet for å vise hvor avdempet klimasaken tross alt er i den norske befolkning.

Selv her i Oslo har folk bedre ting å gjøre en fredag ettermiddag enn å brøle for 0,003 grader.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon