Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Hele 25 prosent av Nettavisens journalister vil stemme på MDG.

Det er Nettavisen som skriver dette etter en internt avstemning avisen selv foretok. Dette ble gjort fordi avisen ifølge seg selv ønsker «åpenhet om hva de redaksjonelt ansatte i avisen stemmer».

Les også: Blodrøde journalister?

annonse

FrP, SP og Rødt kommer på 2,6 % hver, som innebærer at de har fått stemme fra én journalist hver seg. Det vites ikke om den ene Frp-stemmen i journalistkorpset kommer fra tidligere Listhaug-rådgiver, Espen Teigen, eller om han har skiftet sympati.

Så har to stykker stemt SV (5 %) fire (10%) har stemt på AP. Venstre får hele 17 %, MDG 25 % og Høyre 30 %.

MDG har nesten like mange stemmer blant journalistene i Nettavisen som det Høyre har, viser undersøkelsen.

Sjefredaktør Gunnar Stavrum ønsker at Nettavisen skal være så liberal som mulig.

annonse

– Nettavisen ønsker å være landets mest liberale avis med stor takhøyde for ulike standpunkter. Samtidig ønsker vi å være transparente, slik at leserne kan se hvilke politiske strømninger som går gjennom redaksjonen. I det daglige arbeidet forventes journalistene å være profesjonelle og nøytrale, mens vi som skriver kommentarer flagger klare standpunkter i saker, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum. Han lover å flagge sitt eget partivalg før valget i sin faste kommentarstpalte Nett på sak.

Vaktsjef Siv Bjerke mener resultatet viser at de har journalister fra alle forskjellige politiske ståsteder i sin stab.

– Det er viktig at vi som journalister er åpne om hva vi stemmer. Ikke på individnivå, men som redaksjon som helhet. Resultatet i Nettavisen viser en god spredning i politisk ståsted, sier hun.

11 journalister lot være å stemme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon