- Resett - https://resett.no -

Imam i Sverige dømt for hatefulle ytringer – kalte jøder «apenes og svinenes avkom»

En imam bosatt i Sverige uttalte seg sterkt hatefullt mot jøder under en demonstrasjon. Nå er han idømt bøter. 

Under en demonstrasjon på Gustav Adolfs torg i Helsingborg i juli 2017 uttale imamen Samir El Rifai seg nedsettende om jøder. Han omtalte dem som «apenes og svinenes avkom», noe han også har innrømmet i svensk tingrett. Han uttalte også at dagens ledere i den arabiske verden er blitt «homser og kvinner». Dette rapporterer [1] Expressen.

– Det finnes ingen profet som de der, de som er apenes og svinenes avkom, ikke har smidt onder planer mot. De gjorde det mot alle profeter og mot alle nasjoner, dette har også rammet vår profet, fred være med ham, sa El Rifai under demonstrasjonen. 

annonse

Les også: Roper varsku om antisemittisme i Malmø: – Jøder våger ikke gå på skolen [2]

– Bekymringsverdig

Talen ble holdt på arabisk, og demonstrasjonen ble anordnet i regi av Svensk-Palestinska centret i Helsingborg. El Rifais uttalelser ble tatt opp på film, og ble politianmeldt av Judiska församlingen. 

annonse

– Det er jo ekstra bekymringsverdig når en religiøs leder uttrykker seg sånn, sier talskvinne Josefin Thorell fra Judiska församlingen i det vestre Skåne.

Jødehat

El Rifai hevdet at hans rasistiske uttalelser ikke dreide seg om jøder som mennesker, men om kritikk mot staten Israels militære fremtreden. Dette ble imidlertid fullstendig avfeiet som oppspinn av tingretten.

– Vi synes det fremgår av talen i sin helhet at uttalelsen avså jøder med kobling til deres religion, ikke regimet eller militærmakten, sier lagmann Ylva Norling Jönsson. 

Samir El Rifai dømmes til å betale 3000 kroner i bøter, samt vilkårlig straff og prøvetid på to år. Han er libanesisk statsborger, men blir likevel ikke utvist. 

Kvinne- og homohat

annonse

Under den aktuelle demonstrasjonen i 2017 ble det oppmuntret til vold, og det ble uttrykt forakt for kvinner og homofile. Flere av talerne uttrykte misnøye med lederskapet i arabiske land, som de mente består av «homser» og «kvinner». Det ble også ropt til publikum at «dere er alle tøffe ungdommer» og «ingen av dere er en jente». 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474