– Det er ingen vitner som har sett selve styrten, men politiet har fått tilsendt bilder og videoer som passasjerene har sendt som snap, sier Alta-lensmann Øyvind Lorentzen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ett av bildene politiet har fått fra helikopteret som styrtet i Alta ble tatt bare halvannet minutt før ulykken. Bildet viser ikke noe unormalt.

Det opplyste lensmann Øyvind Lorentzen i Alta på en pressekonferanse mandag kveld.

– Det er ingen vitner som har sett selve styrten, men politiet har fått tilsendt bilder og videoer som passasjerene har sendt som snap. Et bilde er tatt rundt halvannet minutt før ulykken inntraff, men ut ifra bildet kan vi ikke se noe unormalt eller noe som kan si noe om årsaken til ulykken, sa Lorentzen.

annonse

Flere vitner har meldt seg og blitt avhørt, men politiet kan ikke gå inn på detaljer om hva disse har forklart.

– Slike vitneobservasjoner er særdeles viktige biter i puslespillet som til slutt forhåpentligvis kan gi et svar på hvorfor ulykken skjedde, sa Lorentzen.

Han sa at det er krevende å gjennomføre arbeidet på stedet, og at det tar litt lengre tid enn det politiet i utgangspunktet forutsatte.

annonse

Mandag ble det gjennomført søk i området rundt helikopteret og bakover langs ruten det fløy for å eventuelt finne deler som kan ha falt av helikopteret før ulykken, men det ble ikke gjort funn av noen deler.

– Vi fortsetter med avhør, tekniske undersøkelser og søk. Det er et krevende arbeid og det er mange detaljer som skal klarlegges. I tillegg kommer de værmessige utfordringene vi har fått i dag, sa Lorentzen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon