Alta 2019902. Mannskap fra politi og Havarikommisjonen arbeider på Ulykkesstedet for et helikopter fra Helitrans styrtet lørdag 31. august. Seks personer omkom hvorav fem personer i 20-årene fra Alta. Piloten var en 27 år gammel svensk statsborger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsadvokaten ber om at helikopterselskapet Helitrans etterforskes etter helikopterstyrten i Alta i helgen, melder Altaposten.

Allerede timer etter ulykken lørdag beordret Troms og Finnmark statsadvokatembeter Finnmark politidistrikt om å starte etterforskning, opplyser førstestatsadvokat Lars Fause til Altaposten.

Politiet i Finnmark har fått ordre om å etterforske blant annet luftfartstillatelsene, eventuelle begrensninger, sertifikater og teknisk tilstand hos selskapet.

annonse

Han understreker at de ikke mistenker at Helitrans har gjort noe galt.

– Vi har ingen grunn til å tro at de ikke har ting på stell. Men vi må likevel snu alle steiner. Vi har et uklart årsaksforhold og selvfølgelig det faktum at seks personer mistet livet, sier Fause.

Daglig leder Richard Simonsen i helikopterselskapet sier at han vil bistå uansett hvilke myndigheter som ønsker å etterforske dem.

– Vi har ingenting å skjule i selskapet, på noen som helst måte, sier han til Altaposten.

annonse

Seks personer mistet livet da et helikopter styrtet lørdag. Ulykken skjedde lørdag kveld i forbindelse med Høstsprell-festivalen i Alta.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon