Raymond Johansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Raymond Johansen går til angrep på kontantstøtten på bakgrunn av at Statistisk sentralbyrås (SSB) nye tall, som viser en 40 prosent økning i trygdeeksport av kontantstøtte.

– Er det virkelig hensikten med kontantstøtten at mor skal være hjemme i Polen mens mannen jobber her i Norge? Nå er kontantstøtta på 7.500 kroner, og snittlønna i Polen er 11.000 kroner. For å si det sånn: Det er mye penger, sier byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet til Nettavisen.

Les også: Erna Solberg:- Snikislamisering finnes ikke i Norge

annonse

Stor vekst i kontantstøtte-eksporten

De nye tallene fra SSB viser at det har vært en stor økning i eksporten av kontantstøtten. I 2013 var det 794 personer som mottok kontantstøtte i utlandet, seks år senere i 2019 har dette tallet vokst til 1.107 personer. Det tilsvarer en økning på omlag 40 prosent.

Hvert år betales det ut rundt 240 millioner i kontantstøtte til beboere i Oslo. Tall som Nettavisen har fått tilgang på viser at siden 1998 er betalt ut seks milliarder kroner i Oslo alene.

 – Vi kunne tenkt oss et alternativ, noe som vi kalte integreringsstøtte. I stedet for å dele ut penger direkte, kunne vi fulgt dem opp med språkopplæring, arbeidstrening og skolering. I dag er kontantstøtten blitt en fattigdomsfelle, sier Johansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon