Giuseppe Conte fortsetter trolig som statsminister i Italia. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Femstjernersbevegelsens medlemmer sier ja til å danne koalisjonsregjering med sosialdemokratene i Italia.

Medlemmene av Femstjernersbevegelsen (M5S) har i en nettavstemning sagt ja til å danne en ny koalisjonsregjering sammen med Det demokratiske partiet (PD).

Nærmere 80.000 partimedlemmer avga stemme, og av disse stemte 79,3 prosent for å gå i regjering med sosialdemokratene. 20,7 prosent stemte imot. Det opplyser Rousseau Association, som på vegne av partiet organiserte nettavstemningen.

annonse

Avstemningen baner vei for en ny regjering i Italia og plasserer innenriksminister Matteo Salvini fra det høyrepopulistiske partiet Ligaen på sidelinjen.

Ligaen trakk seg i begynnelsen av august fra regjeringen i håp om et nyvalg som ville resultere i at Salvini overtok som statsminister.

Giuseppe Conte og M5S ville det annerledes og gikk i forhandlinger med PD. I forrige uke ble de to partiene enige om å danne regjering, noe Femstjernersbevegelsens medlemmer nå har sagt ja til.

PD-leder Nicola Zingaretti har tidligere gått med på å la Giuseppe Conte fortsette som statsminister. Conte vil i løpet av kort tid presentere den nye regjeringen for president Sergio Mattarella, som formelt har siste ord.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon