Jon Helgheim (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

– Vi vet folk har jukset og burde mistet oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge, skriver Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim på Facebook.  

Eritreere har i mange år vært på høyt oppe på listen over grupper som får asyl i Norge og 22.000 bor nå i landet. En viktig grunn til dette har vært at man kan få asyl i Norge ved å påberope seg at man er innkalt til militærtjeneste i hjemlandet.

Nasjonaltjenesten er en tvungen tjeneste for alle eritreere og skal i utgangspunktet var i 18 måneder, men kan for mange vare i mange år. Om man nekter risikerer man lange fengselsstraffer.

annonse

Nå kan NRK avsløre at eritreere som har fått opphold i Norge, likevel fester og feirer militærtjenesten. På en markering i Oslo er en mann som fikk asyl i 2009 avbildet sammen med Eritreas nest mektigste mann ,Yemane Gebreab, den eritreiske presidentens nærmeste rådgiver. NRK kjenner også identiteten til flere andre på festen.

Saken opprører Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim (Frp). Han mener det nå må bli slutt på å gi asyl til alle som rømmer fra militærtjeneste.

– Denne saken viser at det er god grunn til å stille spørsmålstegn ved om nasjonaltjenesten i Eritrea bør gi grunnlag for opphold, skriver Helgheim på Facebook.

Les også: Raser mot Listhaug

annonse

Falskt grunnlag

Han legger også inn et stikk til opposisjonen, som ikke har ønsket å fortsette arbeidet med å gjennomgå saker der personer kan ha fått statsborgerskap eller oppholdstillatelse på falskt grunnlag.

– Vi har på bordet hundrevis av andre saker, der vi vet folk har jukset og burde mistet oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge. Men takket være Arbeiderpartiet, ble det flertall for å sette alle disse sakene på vent, for å sikre juksemakere bedre rettigheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Venstresidens politikere elsker å fremstille det som at asylsøkere, enten de får avslag eller ikke, er stakkarer som…

Publisert av Jon Helgheim Mandag 2. september 2019

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon