En mann fra Trøndelag er tiltalt for grove overgrep mot filippinske fem barn. Han må møte i Oslo tingrett i november. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

I flere år har en norsk forretningsmann sett direkteoverførte overgrep mot filippinske barn fra en leilighet i Trøndelag, ifølge en tiltale.

Tiltalen mot mannen fra Trøndelag omfatter fem barn som skal ha blitt voldtatt og misbrukt mellom 2012 og 2015. Da dette begynte i 2012, var barna 6, 10, 11, 11 og 14 år, skriverAdresseavisen.

– Det er blant de alvorligste overgrepssakene og strafferammen er 21 år, sier statsadvokat Marit Formo til avisen.

annonse

Den tiltalte forretningsmannen mener bevisene i saken ikke holder mål.

– Jeg er fullstendig uskyldig i den grusomme tiltalen som er tatt ut, sier han til avisen.

Overgrepene bestilte han ifølge tiltalen via filippinske internetthalliker på Skype. Denne formen for kriminalitet kalles direkteoverførte overgrep, og det legges igjen få spor.

Forretningsmannen ble pågrepet våren 2018 på Trondheim lufthavn da han var på vei til Filippinene. Hjemme hos mannen ble det funnet 33 bilder av overgrep mot to av barna.

annonse

Det er Det nasjonale statsadvokatembetet som har tatt ut tiltalen mot mannen. Etterforskere fra Kripos, som har håndtert saken, har vært to ganger på Filippinene det siste året for å innhente bevis og ta avhør.

Oslo tingrett har satt av tre uker til behandlingen av saken, som er berammet til november.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon