Bokseprofilen Hadi Srour har avgitt positiv dopingprøve. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Tønsberg-bokseren og Sauerland-proffen Hadi Srour (23) har avgitt positiv dopingprøve. Det bekrefter han selv overfor VG.

Norges Bokseforbund meldte onsdag morgen at en profilert utøver har avgitt positiv dopingprøve. Det viser seg å være Srour.

23-åringen bekrefter overfor VG at han har avgitt en positiv A-prøve. Resultatet av B-prøven vil være klart over helgen.

annonse

Srour ønsker ikke å kommentere hvilket forbudt stoff han er tatt for å ha brukt. VG erfarer at det dreier seg om bloddopingsstoffet EPO og at prøven stammer fra en test gjort utenfor konkurranse i sommer.

Srour sier han mener at resultatet av A-prøven er feil.

– Ja, det mener jeg, bekrefter han overfor avisen.

Drev VM-forberedelser

Norges Bokseforbund har innkalt til pressekonferanse om saken på Ullevaal stadion klokken 14 onsdag.

annonse

Hadi Srour bokset sin siste proffkamp så sent som 17. august. Da slo han russeren Jevgenij Vazem i Tyskland.

I alt har Tønsberg-mannen gått fire proffkamper. Han skrev under for det tyske promotorselskapet Sauerland, som også har Kai Robin Havnaa og Katharina Thanderz under sine vinger.

Ifølge NRK var Srour i ferd med å forberede seg til VM i russiske Jekaterinburg, som starter kommende helg. Der skulle han vært Norges eneste deltaker, men dopingprøven nekter ham høyst sannsynlig VM-start.

Srour har vunnet NM-gull tre år på rad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon