Minnestund for de omkomne i helikopterulykken i Alta. Minnestunden forgår i Nordlyskatedralen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Onsdag kveld ble det arrangert minnegudstjeneste i Nordlyskatedralen for de seks som omkom i helikopterulykken i Alta i forrige uke.

Altasamfunnet er i sorg etter den tragiske helikopterulykken, og ekstra stoler måtte settes opp i den fullsatte kirken i Alta da minnegudstjenesten ble holdt, skriver ifinnmark.no.

Bilder av de omkomne ble satt opp i kirkerommet og kirken ble holdt åpen etter selve gudstjenesten. Det var også lagt ut kondolanseprotokoller. I tillegg til sogneprest, pastor og kateket, deltok også ordfører Monica Nielsen i gudstjenesten.

annonse

– Altasamfunnet har den dypeste medfølelse. Vi står sammen med dere i den bunnløse sorgen. Vi som samfunn er sterkt preget i lang tid fremover. Vi må ta vare på hverandre i dag, og i tiden som kommer, sa Nielsen.

Ifølge Altaposten var flere hundre mennesker samlet i kirkerommet. Avisen beskriver stemningen som tung, men rørende og fin.

Det ble også holdt en minnestund i kirken søndag kveld, men onsdagens markering var en ren minnegudstjeneste.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon