Høyres partileder og statsminister Erna Solberg (H) besøker Tromsø under sin valgkampturné. Partiet hun leder har fått 11,3 millioner kroner i bidrag fra flere selskaper, ifølge Aftenposten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre har fått 11,3 millioner kroner fra rike onkler og næringslivsselskaper til årets valgkamp.

Selskapene som har gitt mest penger til Høyre, er Kistefos AS som er heleid av Christen Sveaas, og Canica AS hvor Stein Erik Hagen er hovedeier. De har gitt henholdsvis 2,3 millioner kroner og 2 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Verken Christen Sveaas eller Stein Erik Hagen ønsker å svare avisen på hvorfor de gir penger til partiet.

annonse

Arbeiderpartiet har også fått betydelige bidrag, hvor det aller meste har kommet fra LOs medlemsorganisasjoner. Avisen skriver at partiet har fått 5 millioner fra Fagforbundet, nær 1,5 millioner fra Fellesforbundet, i tillegg at Oslo Ap har fått nær 500.000 kroner fra Fagforbundet.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet sier til avisen at valgkamp koster, og at alle partier er glade for å få valgkampbidrag.

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset synes bidraget til Ap er lite, ettersom Fagforbundet tidligere har sagt at de har antydet støtte på 5–6 millioner kroner, samt at LO sentralt bruker å gi 7 millioner kroner til Ap.

annonse

– Vi må også huske at LO har sine egne kampanjer i valgkampen i tillegg til den pengestøtten de gir til Ap. I valgkamptider fungerer LO som en egen politisk kampanjeorganisasjon. Kostnadene til dette, som vel offentligheten kjenner lite til, må være på flere millioner kroner, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon