Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Man mister debatten ut av syne når man bruker sånne ord.

Kritikken rundt enkelte FrPere sin bruk av begrepet snikislamisering har vært oppe til debatt. Senest i månedsskiftet angrep Arbeiderpartiets Kamzy Gunaratnam FrP for deres ordbruk.

En som tidligere har vært selvkritisk til Frps bruk av begrepet er Ketil Solvik-Olsen, sentralstyremedlem og tidligere nestleder i Frp.

annonse

I 2013 da han kom i regjering og ble Samferdelsminister forklarte Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen VG at han hadde innsett at partileder Siv Jensens famøse bruk av begrepet «snikislamisering» i 2009 var uheldig.

– Når man ser hvilken kontekst det ble satt inn, så var det ikke det Siv mente. Nå ser man at det var uheldig, og en dårlig bruk av det ordet, sier Solvik-Olsen til VG.

Begrepsbruk

annonse

Nå har Jensen på nytt brukt begrepet, etter at Kronprinsens forsøk på å håndhilse i moskéen Al-Noor Islamic Centre ble avvist.

Tirsdag 3. september møtte Resett Fremskrittspartiets Ketil Solvik Olsen ved partiets valgbod i Oslo sentrum.

– I den konteksten som Siv brukte begrepet for noen år siden, var det helt riktig. Da handlet det om at noen ville fjerne bilder av gris på eldrehjemmet.

Han markerer likevel distanse til begrepet.

– Men man mister debatten ut av syne når man bruker sånne ord. Det er trist at vi ikke kan ha en saklig debatt når den blir overskygget av begrepene.

Sniksilamiserer

annonse

Han forsvarer likevel intensjonene til Frp-lederen.

– Poenget til Siv når det gjelder Kronprinsen er at Kronprinsen tar initiativ og da hilser man.

– Isteden for å diskutere problemstillingen, så henger de seg opp i begrepsbruken og det vitner om at de selv har en dårlig sak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon