Kraftig nedbør onsdag ettermiddag og kveld fører til oversvømmelser og trafikale problemer. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Både i Oslo, Østfold og Akershus meldes det om mye vann på veiene på grunn av kraftig nedbør. Bilister blir oppfordret til å kjøre forsiktig.

Det er ventet opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av seks timer onsdag ettermiddag og kveld og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel og advarer om stengte veier og lokale oversvømmelser i tettbygde områder på Østlandet.

Onsdag kveld er E6 ved Abildsøkrysset i Oslo stengt i retning Mortensrud på grunn av oversvømmelse. Også i Munkedamsveien ved Aker Brygge har det vært trafikale problemer på grunn av regnet.

annonse

Politiet i Oslo advarer mot at det kraftige regnet blant annet fører til mye vann i veibanen, også på de store hovedfartsårene. Det er derfor fare for vannplaning. Politiet ber derfor alle i trafikken om å avpasse farten etter forholdene.

Den samme oppfordringen kommer fra Vegtrafikksentralen Øst, som ber bilister om å senke farten.

Brannvesenet i Oslo oppfordrer på Twitter folk som får vann inn i kjellere og parkeringshus om å ta kontakt med sine forsikringsselskap.

– Vi er nødt til å prioritere oppdrag der vi kan redde liv og helse, eller berge kritisk infrastruktur og større verdier. Vann i kjellere/parkeringshus har vi ikke kapasitet til å ta nå, skriver Oslo 110-sentral.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon