Kommunestyrerepresentanter, lokallagsledere og ordførere avviser et samarbeid med Frp i en stor Resett-undersøkelse. Foto: NTB Scanpix
Kommunestyrerepresentanter, lokallagsledere og ordførere avviser et samarbeid med Frp i en stor Resett-undersøkelse. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet lytter til velgerne sine både hva det gjelder bompenger- og vindkraftspørsmål. 

Det nærmer seg valg og det koker i Oslogryta. I den forbindelse tok Resett kontakt med Senterpartiet i Hå for å høre hvordan det står til med valgkampens heteste saker utenfor bykjernene.

Les også: SP nesten like store som AP i Trøndelag 

annonse

Bompenger 

– Er bompengefinansiering noe dere går inn for?

– Nei. Hå Sp stemte mot bompakke Jæren. Og kommer til å gjøre det på nytt om saken kommer opp igjen. Problemet med bompenger er at det er grunnleggende usosialt.  Jæren har også et utall småveier. Det gjør at du aldri vil klare å lage en bomring uansett. Det eneste du vil oppnå er at trafikken flyttes over på småveier som ikke er laget for det. Som igjen gir farlig skolevei og andre problemer for dem som bor der. Generelt mener vi at bompengebelastningen er blitt altfor høy, sier Anders Uleand ved Senterpartiet i Hå. 

Anders Ueland, SP. Foto: Privat.
annonse

Vindkraft 

– Hvilket syn har dere på vindkraft? Mener dere kommunene skal ha selvråderett i vindkraft spørsmål? 

– Man har nok vært litt fartsblinde og sett litt for lite på ulempene det gir både for folk og natur. Jeg synes man får altfor lite energi igjen i forhold til hva det koster. Vi kommer ganske sikkert ikke til å gå inn for mer vindkraftutbygging i Hå. Vi mener selvfølgelig at en kommune må ha full rett til å si nei til vindparker i kommunen. Vi kan ikke ha det slik at avgjørelser gjøres sentralt og så tres nedover hodet på de som folk rundt i Norge. Vi mener at mest mulig beslutninger må tas nær folk. Folk i Hå kommune vet best hvor skoen trykker. 

– Rogaland Senterparti har tidligere sagt at de ønsker massiv vindkraftutbygging, hvordan stiller Hå seg til det? 

– Nå har faktisk Rogaland Sp også snudd og sagt at de ikke ønsker flere vindmøller i fylket. Det var en debatt i Stavanger tidligere i valgkampen hvor alle partier sa seg enig i at vi har nok vindmøller, og at det ønskes en stans i utbyggingen. Men uavhengig av hva Rogaland Sp hadde ment, er vindmøllemotstanden hos oss så stor at vi uansett sier nei til flere vindmøller i kommunen. Inngrepene blir alt for store i både natur, og overfor folk som får dem rett utenfor stuedøren. I tillegg får kommunen alt for lite igjen økonomisk.

Les også: Opptur for bompengelistene på ny måling 

Hjertesak 

– Hva er deres viktigste hjertesak?

annonse

Sikre gode tjenester til alle innbyggerene over hele kommunen. Hindre nedbygging av matjord er viktig, og så vi jobbe for at skolen skal bli mer praktisk. Elever som er interessert i yrkesfag og ikke trives med teori må gis et bedre tilbud. Statusen til fagarbeideren må heves! I kommunen har vi en skole, Vigrestad storskule, som har et veldig bra opplegg på dette. Det vil vi innføre over hele kommunen. 

– Er det noen forskjell på dere og feks Stavanger SP? 

– Jeg tror ikke du vil finne så store forskjeller mellom oss og Stavanger Sp, men det som først og fremst skiller oss fra andre partier er at vi vil at alle skal ha like muligheter og et like godt tilbud uansett hvor du bor. Vi tror på små desentraliserte enheter. Det gir mindre administrasjonskostnader og en større trygghet for folk i distriktene. Det betyr ikke at vi ønsker å sette verden i revers eller er i mot framskritt, men vi tror ikke at store såkalte robuste enheter er bedre for folk og heller ikke billigere. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon