Etter at terrorsiktede Philip Manshaus angrep moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, føler mange muslimer seg utrygge i norske moskeer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Abdullah Alsabeehg, som er bystyremedlem for Ap i Oslo, skriver i en kronikk i Dagbladet at han er bekymret for at hans fire uker gamle datter skal bli utsatt for muslimhets.

Alsabeehg viser til en rapport Minotenk utarbeidet i 2017, og skriver at «For aller første gang viser statistikken at majoriteten av dem som blir utsatt for hatkriminalitet basert på deres muslimske bakgrunn, er kvinner, og at angrepene som oftest synes å være motivert av deres bruk av muslimske plagg».

Han viser også til HRS og det han kaller «snikfotografering» av unge jenter i hijab og burka og utrykker en bekymring for at hans datter «skal vokse opp i et samfunn hvor muslimhets er normalisert». Han avslutter med at dette er et alvorlig problem som han skal gjøre alt i sin makt for å løse.

annonse

Så flott! En god start vil være å ha litt selvinnsikt. Noe av det nordmenn reagerer på med islam er utenforskapet som signaliseres så tydelig, ikke minst ved utstrakt og økende bruk av religiøse plagg på muslimske kvinner. Hijab signaliserer kontroll over kvinnen og at det reageres på det i Norge, hvor likestillingskampen har vært så viktig, er ikke rart. Ved bedre integrering i det samfunnet de lever i og ved å følge de skikker og tradisjoner som er her, vil også motviljen mot islam minke.

Les også: Hallgrim Berg: En handlingsplan mot islamofobi eller en handlingsplan mot ytringsfrihet?

Det er den som kommer til et annet land, en annen religion, en annen kultur og som har andre tradisjoner, som har hovedansvaret for å tilpasse seg. La muslimske jenter få slippe å bære hijab når de alikevel skal bo i Norge. Norge har aldri hatt tradisjoner som har innebefattet islam og jeg våger å påstå at et overveldende flertall av den norske befolkningen heller ikke ønsker det.

annonse

Ønsker man å være kristen så er det helt greit, ønsker man å være ateist, så er det også greit, og ønsker man å ha et godt liv med de samme mulighetene som alle andre, så er det bare å gjøre som alle andre. Følg skikk og bruk. Respekter tradisjoner og kultur. Integrer deg. Bli en del av Norge. Gjør våre tradisjoner til dine egne.

Se på alle de andre innvandrerne i Norge med andre religioner. De integrerer seg, men beholder alikevel sine egne religioner og praktiserer disse i stillhet og fortrolighet. De verken skriker opp i media om hets eller rasisme. De gjør som nordmenn gjør, og en sjelden gang så møtes de i sine «templer» og feirer sine tradisjoner fra sine hjemland.

Det er religionsfrihet i Norge, så dette er helt uproblematisk. De driver ikke med undertrykking av kvinner. De ser ikke ned på «vantro», hetser homofile eller samler seg i gjenger. De respekterer det landet de bor i og som har tatt imot dem.

Jeg håper det også blir mer utbredt blant norske muslimer.

Les også: Kronprins Haakon ble stående med hånden i løse luften i Al Noor-moskeen – Vebjørn Selbekk mener det er respektløst

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon