Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Ja/nei til nærpolitireform, varm/kald/ingen skolemat, aktiv/passiv næringspolitikk, mer/mindre innvandring, og så videre.

Ved å perfeksjonere tåkeprat som kommunikasjonsform, så er det fullt mulig å innta alle standpunkter samtidig. Det bør da være mulig å unngå å bli beskyldt for vingling, og samtidig appellere til flest mulig velgere uavhengig av hva disse måtte mene om de ulike tingene.

Medieyndlingene Lysbakken og Moxnes er i vinden for tiden.

annonse

Dette bør AP også forsøke å dra nytte av ved å legge seg så tett som mulig opp til både retorikken og politikken til disse storsjarmørene. Rundt hundre millioner menneskeliv har gått tapt opp igjennom årene pga. ideologien til disse potensielle samarbeidspartnerne, men litt må man jo ofre for å få det perfekte samfunn. Enkelte vil kanskje påpeke at sosialisme og kommunisme visstnok har mislykkes et par ganger tidligere i historien, men hvem vet, kanskje fungerer det neste gang..?

Mediemangfold er viktig. Støtte bør derfor rundhåndet gis til alt fra de mørkeste røde til.. de som er litt lyserøde. Det er også viktig at alle medier blir enda mer avhengig av tilskudd fra staten, slik at vi snarest mulig kan komme tilbake til Gro sitt ideal om å få tilbake kontrollen over hva folk skal bli fortalt.

Vekk med negative kalkulator-mennesker i ledende posisjoner. For eksempel Marianne Marthinsen, som bare går rundt og forteller hva ting koster og hva vi ikke har råd til. Ikke la fakta og rasjonalitet kommer i veien for nymotens føleri og «godhet».

En av Jonas sine personlige rådgivere, Sophie Elise, har potensiale til å bli vår tids Bendik Rugaas (tidligere frontfigur for «Det Norske Hus»). «Norsk» blir litt for snevert i dagens samfunn, og «Hus» blir litt for småstilt, så «Det Globale Paradise Hotellet» kan kanskje være et mer passende prosjektnavn. Faren her kan være at Sophie Elise kan gå i samme fella som Rugaas, og rett og slett være for smart til å være politiker.

Skulle det vise seg at Jonas sin gigantinvestering i «velferdsprofitt» (som er å anse som langt mer forkastelig enn å investere i klasebombe og narkotika -produsenter) gjør det vanskelig for moralsk høyverdige personer å stemme AP, så blir man nødt til å finne en ny partileder. Det er da essensielt å finne en med plettfri vandel, som aldri verken har gjort eller tenkt noe som er ulovlig eller klandreverdig. Den naturlige, og sannsynligvis eneste, kandidaten er Martin Kolberg. Han har garantert aldri leflet med atomvåpen-investeringer, ansatt folk på «løsarbeiderkontrakter», eller hatt en personlig vaktmester som ikke er så nøye med fargen på betalingen til håndtverkere.

Enkelte vil kanskje mene at Koberg vil framstå som litt grå og kjedelig, men det kan fint kompenseres ved å gi landets mest fargerike AP-medlem, «Charter-Hilde», en framtredende posisjon – eksempelvis som finanspolitisk talsmann eller som leder av utenrikskomiteen.

annonse

Det er viktig å vinne tilbake fotfestet i de nordligste fylkene da disse gir betydelig flere mandater per stemme enn lenger sør i landet. Ingenting løser det på en bedre måte enn å gjenutnevne Helga Pedersen til nestleder i partiet. Den framtidige leder-duoen har stor erfaring i sverting av politiske motstandere, og vil kunne bruke mesteparten av sin tid fram til neste valg på prosjektet «FrP-koden 2.0».

Det er behov for et nytt «månekræsjlandings»-prosjekt. Helst noe som medfører at adskillig mer enn de usle 10,5 milliarder (som man fikk til på forrige prosjekt) av fellesskapets midler går i lommene på næringslivstopper med den rette partitilknytningen. Knallharde forhandlere som Dag Terje Andersen og Sylvi Brustad kan hentes inn for å gjøre «good deals» med (eller var det for?) Røkke & Co.

Rekruttering av dyktige politikere er viktig.

For mange så vil ikke en moderat stortingslønn være tilstrekkelig appellerende. Rause pensjonsordninger er derfor viktig. For å sikre dette bør Arbeiderpartiet fortsette med å foreslå at mest mulig av fellesskapets midler går til internasjonale organisasjoner som jobber for miljø, krig og fred og sånt. Dette vil sikre at framtidige AP-topper som begynner å trekke litt på åra ligger godt an når godt betalte (helst skattefritt) toppjobber internasjonalt skal tildeles. De som ikke når helt opp får ta til takke med pensjonisttilværelse i First House eller liknende.

90 % av aktive muslimer fra Asia og Afrika stemmer AP, SV eller Rødt. For å sikre Rød-Rødt flertall til evig tid, så er det viktig å sikre størst mulig tilstrømming av nye landsmenn (velgere) fra disse regionene. Rikelig med statsstøtte bør også bevilges til etablering av moskeer, slik at vi ikke risikerer at det blir så mange frafalne – verken religiøst eller politisk.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon