Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Byrådet i Oslo har revet opp flotte trær som sto i Kong Olav Vs gate. Historien må vike for miljøet. De kutter ned trær og bygger parkanlegg her, sang Oslobandet De Lillos på albumet Hjernen er alene. I 1989, da trærne ennå sto der. Hvilke kloke hoder har tenkt ut kuttingen av vår nære miljøhistorie? 

Knapt noen gate i Oslo er så ladet med forventning som den lille stubben mellom Saga kino og Klingenberg kino. Her ligger også sagnomsuste Chat Noir. Hvor mange dater har ikke gaten sett? Hvor mange venner og forelskede par har ikke gått under trærne som var der? Like før ukens høydepunkt, kanskje et møte for livet?

Les også: Lan Marie hugger ned friske trær i Oslo sentrum

annonse

Trær bruker mange år på å finne sin kongelige form. De setter seg i jorden og landskapet. De var der da du var tenåring. Står fremdeles. I Olav Vs gate skal de lage gågate. Kanskje plante nye trær? Hadde det ikke vært bedre å ta vare på trærne som sto der og gi dem en naturlig plass i en gågate? Videreføre en arv.

Nei, selvsagt ikke. Verden skal skapes på ny. I et nytt bilde. Et uten en skitten og «feil» historie. Uten en uønsket arv. Det er den nye verdensordenen som kommer. Vi skal glemme alt som var. Oslo skal bli en lekestue for den nye grønne generasjonen. En som tror at de ikke står på skuldrene av historien. En generasjon som egenhendig skal skape en bedre verden enn den eldre generasjoner har «rasert» for dem.

Lan Marie skal utvide lekeparken hun har laget foran Rådhuset, bare et steinkast bak kinoparadegaten, en lekeplass ingen bruker. Det er tross alt stoler, ordentlige gode stoler, på uterestaurantene som allerede står der. Ingen grunn til å sette seg på harde og ukomfortable stoler der det ikke serveres kaffe og øl. 

annonse

Ja, for det kommer nok også overprisede «møbler» i kinogaten. Og de er jo som kjent bestilt av kjenninger av byrådet. Daglig leder i firmaet Vestre, som leverer møblene, er tidligere politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og tidligere sentralstyremedlem i AUF. Vi får håpe at de som må bringe godteri, popcorn, drikke og mat ikke må kjøre for mange tandemsykkeltraller i vinter for å få levert nok varer til et av Norges mest besøkte «utesteder». For all del, man sitter gjerne ute på Burns eller Espresso House, men ikke etter oktober. Særlig i ikke i sludd og regn. 

Psykopaten MDG har temmet Ap og «Kong» Raymond. Konge og fedreland må vike for miljøet og en ny verden. Historien, hvor skjør den enn er, skal hugges og dumpes som hageavfall.

Måtte denne utrolig dårlig timede raseringen av en flik av historien i Oslo gi utslag på de sinnssyke meningsmålingene MDG har om dagen. De er dobbelt så store i hovedstaden som i 2015. I 2011 hadde partiet bare tillitten til 1,3 prosent av velgerne i landet. 

Det er brune røtter i tankesystemet til et «grønt» parti som vil diktere historien. Men de som stemmer MDG ser nok bare grønne blader. Det er fint med trær / De kan brukes til pengesedler, synger De Lillos. Det er i hvert fall sikkert at «byfornyingsprosjektet» til MDG og byrådet koster flesk for velgerne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon