Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I et innslag på svenske TV4 ble det mandag kveld diskutert om ikke mennesker bør begynne å spise andre mennesker, i et forsøk på å redde kloden.

Forskeren Magnus Söderlund er professor i markedsføring ved Handelshöskolan, og er for tiden aktuell med seminarer om det å praktisere kannibalisme for å redde kloden, for å unngå de mange dommedagsprofetiene fremmet av ulike klimaaktivister. 

Ideen fremføres blant annet ved messen GastroSummit, som pågår 3. til 4. september i Stockholm. Ifølge arrangørene er messen Sveriges gastronomiske forum og møteplass for fremtidens mat.

annonse

Mandag kveld medvirket Magnus Söderlund i TV4, for å fortelle litt om sine undersøkelser og sin svært kontroversielle idé.

Les også: Klimakrisen er en bløff

Tabuer

annonse

Ifølge forskeren er det slik at det er mange besværlige tabuer blant folk i den vestlige verden, som gjør det vanskelig for aktører som ønsker å gå inn i menneskekjøttbransjen. Søderlund mener å ha kommet frem til at folk generelt har problemer med å forholde seg til døde mennesker, noe han beskriver som merkelig, «ettersom mennesker myrder hverandre ganske vilt for tiden».

– Folk er generelt litt lett konservative når det gjelder å spise ting de ikke er vant med, forteller forskeren til TV4.

Han mener spørsmålet må drøftes for klimaets skyld.

– Om vi nå skal vri og vende på hver eneste stein når det gjelder ulike klima- og bærekraftsspørsmål, er det i alle fall viktig å reise spørsmålet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon