Ap-nestleder Hadia Tajik sier at det nødvendigvis ikke blir dyrere med ideelle sykehjem. – Vi mener også at kommunene bør få større økonomisk handlingsrom, og derfor har vi foreslått at de skal få 3,5 milliarder kroner mer i vårt alternative statsbudsjett, sier hun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik vil bytte ut kommersielle sykehjem med ideelle sykehjem i kommuner styrt av partiet etter valget.

– Vi ser at anbudsprosessene er mest opptatt av pris, og at de ikke klarer å se betydningen av de private ideelle som vil yte best mulig velferd til brukere. Hver krone til de ideelle sykehjemmene går til velferd for brukerne, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet tilVårt Land.

Tajik sier konsekvensen av hennes forslag er at kommersielle aktører kan forsvinne helt noen steder.

annonse

I neste bystyreperiode i Oslo går kontraktene til ni kommersielle sykehjem ut. Disse skal overtas av ideelle aktører eller av kommunen dersom Ap får det som de vil.

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og handel, som organiserer flere kommersielle sykehjemsselskaper, sier følgen av Tajiks politikk kan bli at kommersielle aktører flykter landet på grunn av usikre utsikter for kommersielle sykehjem.

– Driftsmarginene innenfor helsebasert omsorg og sykehjem er på 2 prosent. Det er helt på grensen av det man kan klare å drive med, sier Kaltenborn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon