Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX
annonse
annonse

Gunnar Wilhelmsen, han som kjøpte Olavsvern, ubåtbasen i Tromsø, har latt rederiet Wilhelmsens datterselskap WilNor Governmental Services AS (WGS), på oppdrag fra forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), igjen sikre norsk kontroll over basen.

Basen, som kostet 4 milliarder å bygge, ble solgt til privatpersonen Gunnar Wilhelmsen for kun 38 millioner fordi den ble vedtatt nedlagt av Stoltenberg-regjeringen i 2009, skriver Aftenposten.  Wilhelmsen kjøpte basen i 2013, men to år senere reagerte amerikanerne på at russiske skip brukte basen, og fryktet at de skulle utplassere utstyr der.

Les også: Forsker: Norges posisjon er farligere enn under den kalde krigen

annonse

Hverken Regjeringen, Forsvaret eller PST tok på seg noe ansvar for dette. De gjorde derimot det de kunne for å fraskrive seg etthvert ansvar. Samme år ble rederiet Wilhelmsen en del av Forsvaret, og nå har de altså kontroll på 66 prosent av aksjene.

Hverken forsvarssjefens stab eller Forsvarsdepartementet har foreløpig ønsket å kommentere saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon