- Resett - https://resett.no -

Amnesty mener Listhaug er nettversting

65 prosent mener debattklimaet er blitt tøffere siden sist lokalvalg.

Dette er funnene i en spørreundersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Amnesty International i Norge. Det handler om hvordan man omtaler hverandre, og at tonen mellom politikere har blitt hardere. Dette bidrar til polarisering, mener Amnesty. Aller verst er Sylvi Listhaug:

– Det er nærliggende å se på Sylvi Listhaugs rolle i samfunnsdebatten. Hun er en veltrent kommunikatør og vet hvilke knapper hun skal trykke på. Hennes nedsettende karakteristikker og mistenkeliggjøring av store folkegrupper, bidrar til en polarisering, sier Sindre Stranden Tollefsen til Dagsavisen [1]. Han er kommunikasjonsleder i Amnesty.

annonse

– Den bevisste og kalkulerende tonen som Listhaug valgte nå sist med posten om «båtmigrantene», virker ekstra polariserende og som bensin på bålet. Medlemmer av regjeringen er forbilder og burde vite bedre enn å komme med så stereotype og fordomsfulle budskap om store befolkningsgrupper, fortsetter han.

Les også: Vi trenger ingen lov om hatkriminalitet [2]

– Ytringsfrihetsproblem

annonse

Amnesty mener netthets er et ytringsfrihetsproblem, som særlig rammer kvinner og muslimer. Tollefsen ønsker at politikere skal gå foran som gode eksempler:

– Undersøkelser som Amnesty har gjennomført i en rekke land, viser at hvis du er kvinne og muslim, er du svært utsatt for netthets i alle vestlige samfunn. Trenden går i feil retning. Det voldsomme fokuset på islam er foruroligende. Det burde alarmere politikerne og få dem til å iverksette nye tiltak for å verne samfunnsdebattantene.

Amnesty lanserte i juni 21 politiske tiltak mot netthets [3].

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474