FBI-etterforskere med utstyr begynner sitt arbeid med materiale hentet opp fra båtvraket. Dykkerbåten Conception sank etter brannen mandag, nå leter etterforskerne etter årsaken. Foto: Christian Monterrosa / AP / NTB scanpix

Kun én person er fremdeles savnet etter båtbrannen på dykkerbåten som sank kysten av California natt til mandag. 33 døde er nå hentet opp.

annonse

Fem medlemmer av mannskapet, inkludert kapteinen på dykkerbåten, overlevde. De 34 som sov under dekk, omkom i den kraftige brannen.

Politiet i Santa Barbara etterforsker ulykken. En av de omkomne var medlem av besetningen på båten. Det skal nå gjennomføres DNA-tester av levningene som er hentet opp av dykkere, for å fastslå identiteten på de døde.

Brannen spredte seg raskt i 3.15-tiden natt til mandag mens alle sov, og båten lå ankret opp utenfor øya Santa Cruz. Mannskapet på dekk klarte å redde seg i land, mens de som sov under dekk trolig ikke kunne ta seg ut forbi flammene. Da båten sank, ble den liggende opp ned på 20 meters dyp.

Årsaken til brannen er enn å ukjent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.