Produksjonen på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen starter i oktober. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Equinor og deres partnere planlegger å starte opp produksjonen på Johan Sverdrup-feltet en måned tidligere enn planlagt.

– På denne tiden i fjor framskyndet vi den forventede produksjonsstarten på Johan Sverdrup til november 2019. Når vi nå går inn i den siste etappen av prosjektet, mener vi at det er mulig å starte produksjonen inntil én måned tidligere, sier Anders Opedal, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor, i en pressemelding.

Fakta om Johan Sverdrup-feltet

annonse

* Ligger på Utsirahøyden, 155 kilometer vest for Stavanger.

* Ett av de største funnene på norsk sokkel siden midten av 1980-tallet. Feltet er beregnet å inneholde 2,7 milliarder fat olje.

* Det er ventet at feltet vil gi mer enn 900 milliarder kroner i inntekter for Norge.

annonse

* Oljen fra feltet vil bli ført i rør til Mongstad-terminalen i Hordaland. Gassen vil bli ført til Statpipe og videre til prosesseringsanlegget Kårstø i Nord-Rogaland.

* Produksjonen fra feltet skal etter planen starte i oktober 2019, med Equinor som operatør. Oljedirektoratet ga mandag samtykke til oppstart av feltet.

* Ifølge konsulentselskapet Agenda Kaupang, kan Johan Sverdrup bidra med mer enn 150.000 årsverk i utbyggingsperioden mellom 2015–2025. Investeringene i første byggetrinn er anslått til 83 milliarder kroner, mens investeringene i andre fase er anslått til 41 milliarder kroner.

* Når feltet er i drift, vil det gi rundt 3.000 årsverk.

* I første fase blir produksjonen 440.000 fat per dag. Når feltet er fullt utbygd, blir produksjonen på 660.000 fat per dag.

(Kilde: Equinor)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon