- Resett - https://resett.no -

Erna Solberg: – Denne regjeringen kommer ikke til å legalisere hasj

Legaliseringsdebatten har fått stor oppmerksomhet i Norge den siste tiden etter at Unge Venstre forsøkte å sette opp plakater med budskapet «Legalize it» på Breivang videregående skole i Tromsø.

Plakaten fra Unge Venstre ble fjernet med av en lærer og den assisterende rektor ved skolen, med begrunnelsen om at det befant seg mindreårige tilstede.

Ungdomspartiet til Venstre har i sitt program lagt frem et mål om å legalisere og regulere alle narkotiske stoffer. Dette har fått støtte i hoved partiet av blandt annet Venstres nestleder Ola Elvestuen. Elvestuen er positiv til legalisering med vil ikke forplikte seg til legalisering av alle narkotiske stoffer.

annonse

– Jeg skal ikke si alle, men vi må regulere tilgangen til narkotiske stoffer for å få mer kontroll på hvor mye som omsettes, kunne begrense skadevirkningene og også bli kvitt den enorme kriminelle virksomheten som ligger bak – både i produsentland, transittland og i Norge, sier Elvestuen til Dagbladet [1].

Les også: Lokal SP-topp: Bompenger er grunnleggende usosialt [2]

Erna er sterkt uenig

annonse

Statsminister Erna Solberg (H) er klar i sin tale, og sier det er utelukket at regjeringen vil komme til å legalisere noen form for narkotiske stoffer.

– Ingen av de tre andre partiene i regjeringen støtter legalisering av hasj eller andre narkotiske stoffer. Det er helt uaktuelt. Det vil ikke skje så lenge jeg leder regjeringen, sier hun til VG [3].

Videre sier Solberg at vi har en utfordring i ruspolitikken grunnet det høye antallet overdoser i Norge, men at legalisering ikke er veien å gå.

– Jeg mener at vi i stedet må lage et bedre oppfangingssystem av unge, før de havner i problemer, og at behandling i helsevesenet er den beste løsningen.

– Vi har store nok problemer som vi har med unge som sliter med angst og psykiske problemer. Jeg tror det vil bli enda flere, hvis vi tillater bruken av hasj eller andre narkotiske stoffer.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474