EU-kommisjonen vil ikke si noe om mulighetene for en utsettelse av brexit før det eventuelt kommer en forespørsel fra Storbritannia. (Jessica Taylor/House of Commons via AP)
annonse
annonse

EU-kommisjonen forholder seg fortsatt til brexitdatoen 31. oktober og vil ikke si om det er sannsynlig at britene får innvilget en søknad om utsettelse.

– Jeg kan ikke kommentere en hypotetisk situasjon. Dersom det kommer en søknad om utsettelse, er det opp til medlemslandene å ta stilling til det. Vi har så langt ikke mottatt noen forespørsel om utsettelse, sa EU-kommisjonens talsperson Mina Andreeva på en pressebrifing i Brussel torsdag.

– Det må foreligge en god grunn for å utsette prosessen, men hva det kan være, kan vi snakke om når en eventuell søknad er kommet, la hun til.

annonse

Hun fikk flere spørsmål om brexit, blant annet om kommisjonen fortsatt ser på 31. oktober som britenes utmeldingsdato. Onsdag vedtok Underhuset i London en lov som skal hindre en hard brexit på den datoen og pålegge statsministeren å be EU om en utsettelse til januar.

Skal det skje, må alle de øvrige EU-medlemmene si ja.

– Vi jobber fortsatt ut fra at 31. oktober er datoen som gjelder, ut ifra Storbritannias krav basert på utmeldingsavtalen som er forhandlet fram, sa Andreeva og gjentok dermed EU-kommisjonens velkjente standpunkt.

annonse

Hun ville heller ikke kommentere det faktum at Boris Johnson ikke lenger har støtte fra flertallet i det britiske Underhuset.

– Han er fortsatt statsminister og vår motpart, og vi fortsetter å ha forholde oss til ham som det.

Andreeva gjentok også at EUs dør står åpen for britene døgnet rundt hele uken og at unionen er villig til å jobbe konstruktivt med konkrete forslag som er i tråd med utmeldingsavtalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon