Marian Hussein har satt inn nådestøtet mot det hun mener er muslimhat og norsk rasisme den siste uken. Foto; NTB scanpix/Stortinget TV
annonse
annonse

Maktpersoner på venstresiden i norsk politikk legger press på regjeringen for å fjerne statsstøtten til Rights.no (HRS). De får støtte av SVs muslimske representant på stortinget.

I en ny kommentar har flere venstreorienterte politikere skrevet et langt innlegg i håp at regjeringen fjerner den årlige støtten som gis til Hege Storhaug og hennes nettside.

– Regjeringen har endelig gått inn for en statlig handlingsplan mot muslimhat. Å stanse statsstøtten til Human Rights Service vil være et opplagt skritt for å vise at man nå mener alvor. Stans statsstøtten til HRS nå!, skrives det i VG.

annonse

Det står ingen forfatter av innlegget i VG, men flere titalls personer har signert navnet sitt.

Der finner vi blant annet flere politikere SV og Arbeiderpartiet. Men også sentrale personer i den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk Senter har skrevet under.

– HRS og Hege Storhaug bidrar dag ut og dag inn aktivt til muslimhatet i Norge. For å si det med Irfan Mushtaq i Al-Noor Islamic Centre i Bærum, så trenger vi «en regjering som står imot muslimhets gjennom handlinger og ikke bare ord.»

annonse

– Nye forskningsbaserte studier indikerer at det er en klar sammenheng mellom hatretorikk og hatmotivert vold mot minoriteter, står det i kommentaren.

Også 22.juli og forfatter Peder «Fjordman» Jensen trekkes inn i forsøket på å overbevise regjeringen.

– Muslimhat

På Twitter hylles innlegget av stortingsrepresentant Marian Hussein (SV) som også har skrevet under på VG-kommentaren. Politikeren har nylig beskyldt Norge for å være «rasistiske».

Nå hevder hun at HRS og Hege Storhaug er muslimhatere.

– En regjering som gir statstøtte til HRS og deres muslimhat kan ikke utarbeide en handlingsplan med legitimitet. Har skrevet under på dette kravet!, skriver hun og viser til innlegget i VG.

Les også: Marian Hussein er den første med hijab på stortinget

Hun har kun fått en respons på innlegget.

annonse

– Enig, viktig at de man er uenig med ikke kommer til orde…, svarer en mann sarkastisk.

Marian Hussein kom til Norge fra Somalia i 1997 da hun var 10 år gammel.

I perioden som SV-politiker har hun ofte tatt et oppgjør med rasisme i Norge, og blant annet vært gjest hos NRK ved flere anledninger for å snakke om det angivelige problemet.

Hun har også rukket å stemple en ungdomspolitiker i Frp som rasist i den korte perioden hun har vært stortingsrepresentant.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon