Foto: REUTERS/Mohammad Ismail
annonse
annonse

Ti sivile og to NATO-soldater er drept av en bilbombe i Kabul, like ved området hvor NATO har sitt afghanske hovedkvarter. Taliban sier de står bak angrepet.

Soldatene ble drept i kamp, heter det i en NATO-uttalelse. NATO oppgir ingen flere opplysninger, men Romania bekrefter at den ene av dem var rumensk og at soldaten var på patruljeoppdrag like ved stedet der bilbomben gikk av.

I tillegg ble minst 42 personer såret i torsdagens angrep, opplyser innenriksdepartementets talsmann Nasrat Rahimi.

annonse

Taliban tok etter kort tid på seg ansvaret for bomben. Gruppens talsmann Zabihullah Mujahid sa at målet var et etterretningskontor.

Kontrollposten ligger nær NATOs hovedkvarter og afghansk etterretning. USAs ambassade er i samme område. Også andre land har ambassader der.

Eksplosjonen er den siste i en lang rekke som har rammet Kabul i det siste.

Mandag ble minst 16 sivile drept og 119 såret av en kraftig bilbombe i Kabul. Også dette angrepet tok Taliban på seg ansvaret for.

annonse

Det har vært 18 større angrep i Kabul hittil i år. Minst 193 mennesker er drept og rundt 900 mennesker er såret, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA.

USA erklærte denne uken at de i prinsippet er enige om en avtale med Taliban. Hvis avtalen blir endelig godkjent og signert, går Taliban trolig i gang med en ny runde forhandlinger med Afghanistans regjering.

Så langt har opprørerne nektet dette. De har beskrevet regjeringen som nikkedukker og marionetter styrt av USA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon