Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) kaller MDGs politikk for "naivt luftslott". Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

– MDGs politikk er veien til fattigdom – ikke varige klimakutt, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup til Dagbladet.

Han kritiserer blant annet at MDG har programfestet å redusere arbeidstiden til 30 timer i uka.

– Det er naivt å tro at vi kan løse klimautfordringene og løfte millioner av mennesker ut av fattigdom, uten at vi har økonomisk vekst og utvikling. MDGs politikk er et luftslott. Det høres flott ut, men fungerer ikke, sier Astrup.

annonse

– Bekymrer MDGs vekst deg?

– Det som bekymrer meg er klimakrisen, og at vi har så liten tid på å løse den at vi ikke kan kaste tiden bort på løsninger som ikke virker. Heldigvis har vi gjort en rekke investeringer de siste åra som kommer til å gi betydelige utslippsreduksjoner over tid. Det er det vi kan kalle grønn omstilling, og vi ville aldri fått muligheten til å gjøre de investeringene hvis MDGs politikk hadde fått gjennomslag og Norge hadde hatt null- eller negativ vekst.

MDG ber Astrup lytte til ungdommen

annonse

Nasjonal talsperson i MDG, Arild Hermstad, mener kortere arbeidstid er en snarvei til et lykkeligere liv for alle:

– Det er arrogant at Nikolai Astrup, regjeringens rikeste mann, skal belære Norge om ulikhet eller verdien av lønnsarbeid. Kortere arbeidstid gir bedre fordeling.

Men Astrup mener vi må jobbe mer for å redde verden fra en klimakatastrofe og kaller arbeidskraften vår viktigste nasjonale formue, som gjør det mulig å opprettholde et samfunn med høyt velferdsnivå og små forskjeller. Hermstad er kritisk:

– Astrup og Høyre framstår som et gufs fra fortida når de vil satse videre på gammeldags grå vekst som er basert på nedbygging av natur, klimaforurensning og å fylle fjordene våre med dritt og gruveslam.

 

 

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon