Slik skal sluttresultatet bil. Illustrasjon: Oslo kommune
annonse
annonse

Mange reagerer kraftig på at trærne i Olav Vs gate er blitt felt. 14 trær ble kappet ned av bymiljøetaten.

VårtOslo har snakket med flere opprørte mennesker, flere bruker ordet tragedie for å beskrive det som har skjedd:

– Alle trærne i Olav 5.s gate er hugget. Hvem er ansvarlig? Dette er en tragedie! Det er virkelig til å gråte over! Dere må ta bildet av vandalismen.

annonse

– Flere av våre gamle og vakre bytrær forsvinner fra bybildet. Ikke bare ett sted, men flere steder samtidig i byen! Ett og ett tre blir hugget ned, ikke er de syke eller råtne, heller!! De står bare i veien for skrivebordsarbeiderne – som ikke ser annet enn plantegningene sine!

Les også: Oslo er ikke din lekestue, Marie Lan!

Opprustning

annonse

Inforådgiver Line Thams Reiersen i bymiljøetaten forklarer at det dreier seg om en større opprustning av gaten. Øvre del blir gågate, mens ned mot Rådhuskaien blir det bredere fortau og varme i bakken. Nye trær skal plantes i 2020.

– Vi håper at folk blir fornøyde med hvordan det blir. Gaten trenger en opprustning. Og nå blir det mer plass til at folk kan ferdes i gaten. Olav Vs gate skal bli en vakker og grønn gate med brede fortau og utsikt til fjorden, sier Thams Reiersen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon