- Resett - https://resett.no -

Oslofolk opprørte over trehugging

Mange reagerer kraftig på at trærne i Olav Vs gate er blitt felt. 14 trær ble kappet ned av bymiljøetaten.

VårtOslo [1] har snakket med flere opprørte mennesker, flere bruker ordet tragedie for å beskrive det som har skjedd:

– Alle trærne i Olav 5.s gate er hugget. Hvem er ansvarlig? Dette er en tragedie! Det er virkelig til å gråte over! Dere må ta bildet av vandalismen.

annonse

– Flere av våre gamle og vakre bytrær forsvinner fra bybildet. Ikke bare ett sted, men flere steder samtidig i byen! Ett og ett tre blir hugget ned, ikke er de syke eller råtne, heller!! De står bare i veien for skrivebordsarbeiderne – som ikke ser annet enn plantegningene sine!

Les også: Oslo er ikke din lekestue, Marie Lan! [2]

Opprustning

annonse

Inforådgiver Line Thams Reiersen i bymiljøetaten forklarer at det dreier seg om en større opprustning av gaten. Øvre del blir gågate, mens ned mot Rådhuskaien blir det bredere fortau og varme i bakken. Nye trær skal plantes i 2020.

– Vi håper at folk blir fornøyde med hvordan det blir. Gaten trenger en opprustning. Og nå blir det mer plass til at folk kan ferdes i gaten. Olav Vs gate skal bli en vakker og grønn gate med brede fortau og utsikt til fjorden, sier Thams Reiersen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474