Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Nettavisens meningsmåling onsdag viser at MDG er betydelig større enn Ap i Oslo.

Om valgresultatet mandag blir omtrent det samme, er det naturlig at Lan Marie Berg tar ansvar og krever byrådsledervervet i Oslo.

Skulle MDG bli størst i Oslo etter valget, og fremdeles la Raymond Johansen og Ap lede byrådet, slik de sier at de aksepterer nå, vil det bli litt «Bondevik-stemning». Det største partiet bør ha lederen. Det er naturlig. 

annonse

Lan Marie Berg er klar for en ny rolle

Osloborgere vet godt at Berg ikke kvier seg for å ta avgjørelser, dytte på avgjørelser, påtvinge avgjørelser, og at hun sterkt ønsker å påvirke andre partier. Hun har et vinnende vesen, og er fokusert når hun snakker og skriver. Hun lurer ikke på om hun har tatt feil. I hvert fall ikke offentlig. Og hun har som frontperson for MDG i Oslo klart å forandre byens ansikt. Det klarte hun med et relativt lite parti ryggen. Når MDG nå muligens mer enn dobler seg vil det bli en ny og enklere hverdag for partiet.

Om hun blir byrådsleder klarer hun nok glatt å smile seg gjennom kontroverser og meningsmotstand. Hun er blitt herdet av både berettiget kritikk og usaklig hets de siste årene. Senest onsdag publiserte hun at Listhaug gir henne vondt i magen. Berg er ikke redd. Hun er klar.

Les også: Lan Marie Berg holdt brudd på arbeidsmiljøloven skjult

annonse

Og det er hoffet bak henne også. De er klar for makt. De har snakket, drømt og nedfelt drømmene i politiske dokumenter i flere år. De som kommer inn i ledelsen i partiet, de som får lov til å bli talspersoner og smilende utadvendte skikkelser, de er nøye utvalgt. Noen letter på sløret, snakker om et slags ultrasosialistisk diktatur om man kritiserer partiets linje.

De gamle og erfarne i partiet har tatt hatten og bukket for de unge. Slik er retorikken i MDG. Dette er de unges revolusjon. Husker du den egentlige lederen for partiets første ordentlige vekst, Rasmus Hansson? Han som kjørte firehjulsdrevet SUV. Tvittervenstre vil at Greta Thunberg skal bli æresmedlem i partiet. Slik er ståa.

Nå får MDG, hvis meningsmålingene holder seg til valgdagen, muligheten til å bruke Oslo som en slags testhovedstad i Europa. Hvor langt kan de gå med prosjekt null bil i en by de mener burde fungere mest som en skog?

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen lanserer fredag byrådets nye klimastrategi som beskriver hva Oslo må gjøre for å tilpasse seg klimaendringene. Pressekonferansen ble holdt på trikken. Miljøaktivist Penelope Lea var med.
Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

En dråpe i et enormt fisebol

Om Oslo skulle bli en utslippsfri by i løpet av, hva er det siste målet, er det seks år, (ja jeg vet det er totalt urealistisk) så blir ikke Oslo bare en fis i verdenshavet. Nei, vår hovedstad blir i så fall en spray av «ren» lukt i et enormt fisebol. Verden står og spyr ut den (muligens) farlige CO2-gassen og andre klimagasser 24/7. Hva som skjer eller ikke skjer i Oslo har minimalt å si for verden, selv om tiltakene MDG kommer til å drive frem skulle vise seg å være de beste for verden. Vi snakker 0,00+ et eller annet i global sammenheng. Men vi skal jo gå foran med et godt eksempel i Norge. Vi er en rik nasjon. Og de rikeste i denne nasjonen (ofte aksjespekulanter fra andre land) vil nyte av forandringen (åpnere veier, billigere luksuselbiler, økohus med skattefradrag, god Pr og sikkert en arbeidsplass du lydløst kan «vromme» deg til i elbilfeltet.)

annonse

Les også: Lan Marie Nguyen Berg gleder seg stort over at de fattige ikke har råd til å kjøre bil

Ta ansvar Berg

Det er bare å kapitulere for den kommunistiske og «miljøvennlige» minoritetsmajoriteten. MDG blir nok jevnstore med Ap. Ja, kanskje større. Lan Marie Berg bør i så fall be om byrådslederjobben. Det er bare naturlig. MDG vil da få vise hvor styringsdyktige de er. Vi andre må bare sitte og se på. Og det er sant som mange skriver: Oslos velgere har valgt dette selv. Det blir fire lange år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon