Sentrum av Frankfurt, som er en bærebjelke i europeisk industri med selskaper som Volkswagen, Siemens og BASF. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tysklands industriproduksjon falt 2,7 prosent i juli. Analytikere forventet en nedgang på 1,4 prosent. USAs handelskrig og brexit bidrar til usikkerhet.

Lavere etterspørsel fra både innland og utland bidro til at månedstallet for juli falt. På årsbasis har tysk industriproduksjon falt 5,6 prosent.

Analytikere advarer om at landet kan havne i resesjon i år.

annonse

– Utviklingen i ordretilgangen i industrien er en smertefull beskrivelse av den nedadgående trenden i tysk industri de siste 18 månedene, sier økonom Carsten Brzeski i ING Bank.

– Siden starten på året har innenlandske ordrer faktisk falt mer enn utenlandske ordrer, noe som tyder på at globale bekymringer nå har nådd den innenlandske økonomien, sier han.

Ordrer til tysk industri fra land utenfor de 19 eurolandene falt 6,7 prosent i juli.

Finansdepartementet i Berlin peker på «den pågående ulmingen i konflikter i verdenshandelen og fabrikkindustriens tilbakeholdne forventninger» og uttaler at departementet ikke forventer «noen fundamental bedring i industriaktiviteten de kommende månedene».

Tirsdag ble det lagt fram tall fra amerikanske Institute for Supply Management (ISM) som viser at USAs produksjonsindustri begynner å merke følgene av handelskrigen med Kina. Produksjonen falt i forrige måned, for første gang på tre år.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.