Sentrum av Frankfurt, som er en bærebjelke i europeisk industri med selskaper som Volkswagen, Siemens og BASF. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tysklands industriproduksjon falt 2,7 prosent i juli. Analytikere forventet en nedgang på 1,4 prosent. USAs handelskrig og brexit bidrar til usikkerhet.

Lavere etterspørsel fra både innland og utland bidro til at månedstallet for juli falt. På årsbasis har tysk industriproduksjon falt 5,6 prosent.

Analytikere advarer om at landet kan havne i resesjon i år.

annonse

– Utviklingen i ordretilgangen i industrien er en smertefull beskrivelse av den nedadgående trenden i tysk industri de siste 18 månedene, sier økonom Carsten Brzeski i ING Bank.

– Siden starten på året har innenlandske ordrer faktisk falt mer enn utenlandske ordrer, noe som tyder på at globale bekymringer nå har nådd den innenlandske økonomien, sier han.

Ordrer til tysk industri fra land utenfor de 19 eurolandene falt 6,7 prosent i juli.

annonse

Finansdepartementet i Berlin peker på «den pågående ulmingen i konflikter i verdenshandelen og fabrikkindustriens tilbakeholdne forventninger» og uttaler at departementet ikke forventer «noen fundamental bedring i industriaktiviteten de kommende månedene».

Tirsdag ble det lagt fram tall fra amerikanske Institute for Supply Management (ISM) som viser at USAs produksjonsindustri begynner å merke følgene av handelskrigen med Kina. Produksjonen falt i forrige måned, for første gang på tre år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon