Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres spesielt til å bruke stemmeretten sin i brev utsendt fra Valgdirektoratet. Det er problematisk av flere grunner.

Lesere har gjort Resett oppmerksom på at det i disse dager sendes ut oppfordringer til personer med innvandrerbakgrunn om at de må benytte stemmeretten sin. I et brev signert Valgdirektoratets direktør Bjørn Berg påpekes det at valgdeltagelsen blant folk med innvandrerbakgrunn er økende, og målgruppen oppfordres til å bidra til å sette en ny rekord. 

annonse

Riktignok oppfordres den generelle befolkningen også til å stemme. Joda, undertegnede har også fått SMS’en fra Valgdirektoratet. Men det forandrer ikke på det faktum at dette dreier seg om forskjellsbehandling av borgere basert på bakgrunn. 

Fremmedgjøring

Det er ikke så rart at også personer med innvandrerbakgrunn reagerer på dette og føler seg fremmedgjort. Når Valgdirektoratet gjør akkurat dette signaliserer man at de har ulike syn på ulike borgere. De deler inn stemmeberettigede i grupper og behandler dem ulikt. Det er et eksempel på de lave forventningers rasisme. Valgdeltagelsen blant innvandrergrupper øker. Likevel mener man at personer med innvandrerbakgrunn trenger hjelp og støtte av barmhjertige Onkel Offentlig. De må jo påminnes litt oftere enn etniske nordmenn, disse stakkars innvandrergruppene. 

annonse

Dessuten er det høyst problematisk at man sender ut ekstra påminnelser til grupper man vet vil stemme knallrødt. Jovisst stemmer flere østeuropeiske innvandrere Frp, men den overvekten der er ikke nærheten av tung nok til å overgå den enorme overvekten av innvandrere fra Asia og Afrika som stemmer rødt. 

Driver valgkamp

Når man henvender seg spesielt til personer med innvandrerbakgrunn, bedriver man derfor i praksis valgkamp for venstresiden. Man forteller norske borgere at det er forskjell på stemmene deres, man signaliserer at de ikke er like viktige, og at innvandrergrupper trenger støttehjul.

Her bør Valgdirektoratet på banen og forklare seg, og det bør skje sporenstreks. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon