Brigitte Macron. Foto: DENIS CHARLET / AFP
annonse

Brasils økonominister beskriver Frankrikes førstedame som «virkelig stygg», uker etter at president Jair Bolsonaro gjorde hennes utseende til et tema.

– Presidenten selv sa det. Det er sant. Kvinnen er virkelig stygg, sa økonominister Paulo Guedes på et økonomisk forum i Fortaleza torsdag, til applaus fra publikum.

Senere beklaget en av Guedes’ rådgivere for ministerens «spøk». Det er ikke første gangen Brasils regjering har angrepet utseende til Brigitte Macron, kona til Frankrikes president Emmanuel Macron.

annonse

En tilhenger av Bolsonaro postet mot slutten av august en kommentar på Facebook der han gjorde narr av førstedamens utseende og sammenlignet henne med Bolsonaros kone Michelle.

«Nå, forstår dere hvorfor Macron er ute etter Bolsonaro?» skrev han ved siden av et lite smigrende bilde av 65 år gamle Brigitte Macron, som er 28 år eldre enn Michelle Bolsonaro.

«Ikke ydmyk fyren, ha-ha», svarte Bolsonaro på Facebook-meldingen.

annonse

Frankrikes president har de siste ukene krevd mer handling for å stanse Amazonas-brannene, noe som har utløst kraftige reaksjoner fra Bolsonaro, som har anklaget Macron for å ha en imperialistisk mentalitet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse