Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

På seks måneder, fra desember 2017 til juni 2018, smuglet flere dansker inn hele 1.647 kilo hasj fra Danmark til Trysil. Gateverdien er på 75 millioner kroner.

En 52 år gammel mann er utpekt som hovedmannen bak smuglingen. I tillegg er en 68 år gammel dansk skuespiller og en 47 år gammel mann utpekt som hans medhjelpere, skriver TV 2. Alle tre nekter straffskyld i saken som skal opp for retten 23. september.

Hasjen skal de tiltalte ha fraktet fra Danmark til Norge via Sverige. I Norge tok gjerningsmennene inn på Trysil Hotell hvor hasjen ifølge tiltalen ble overlevert til norske kjøpere.

annonse

Fram til de ble pågrepet ble det levert rundt 80 kilo hasj hver tur. De tre siste turene skal det ha vært betydelig større mengder.

– Utenom Eirik Jensen-saken, kan jeg ikke huske å ha vært borti en sak som involverer så mye hasj, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari til TV 2.

Den tidligere politimannen Erik Jensen ble i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Starten av andre gangs behandling av ankesaken mot Jensen starter 6. november.

Danskene ble pågrepet 28. juni i fjor. Samtidig ble det gjort razzia mot narkotikadepotet i Danmark hvor det ble funnet hele 1,8 tonn hasj. 70-åringen som eide boligen det ble oppbevart er dømt til seks års ubetinget fengsel, men har anket dommen.

annonse

Det er satt av fire uker til behandlingen av saken mot de tre danskene i tingretten. I tillegg over 30 andre personer siktet eller tiltalt i den komplekse saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon