Ina Libak (AUF) og Bjørn-Kristian Svendsrud (FPU). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder Bjørn-Kristian Svendsrud i FpU reagerer på tonen under debattene i forbindelse med skolevalget, og kaller dem skitne.

– Noen av debattene har vært skitne, og vi har fått karakteristikker fra AUF-debattanter som har vært uholdbare, sier FpU-lederen, som også er ordførerkandidat i Horten, til VG.

– Vi har fått rasistiske beskyldninger, og vi har fått høre at både vi og Unge Høyre nærmest har skapt grunnlaget for terroraksjonen i Bærum. Det er en krevende situasjon, for det er i utgangspunktet god tone mellom ungdomspartiene, men enkelte debattanter har vært uredelige.

annonse

Les også: FpU-delegasjon forlot valgarrangement ved Oslo-skole etter opphetet debatt: – De sa de ikke følte seg velkomne

AUF beklager

– Det er konkrete eksempler på at noen har gått over streken i skoledebatt, og det skal ikke skje. Når det skjer må man ta tak i det, og det har vi gjort, sier AUF-leder Ina Libak til VG.

– Det viktige er at vi er tydelige på hvor streken går, og at man heller skal snakke om egen politikk.

annonse

Les også: Valgforsker ser grønn bølge i skolevalget

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon