Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
annonse
annonse

Oslos innbyggere er langt mer opptatt av å få lavere kollektivpriser enn lavere bomsatser.

Det er Sentio Research som på oppdrag for Nettavisen har funnet ut dette. Hele 75 prosent av de spurte blant Oslos velgere oppgir at lavere kollektivpriser er viktigst, mens kun 18 prosent sier at det er lavere bompengesatser de er mest opptatte av.

Stikk til høyresiden fra MDG

annonse

Samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) mener at dette viser at bompengestriden har vært bortkastet tid.

– Disse tallene viser at høyresiden er helt på bærtur i miljøpolitikken. Tenk at Høyre, Venstre og Frp har kranglet i månedsvis om hvor mye billigere det skal bli å kjøre bil i byene, når det folk vil ha er billigere kollektivbilletter, reinere luft og kutt i klimautslippene, sier hun til Nettavisen.

Les også: MDGs valgflesk ender i høyere bompenger

annonse

Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) sier seg enig.

– Jeg mener vi bør prioritere å senke billettprisene. Regjeringens kollektiv- og bompakke legger til rette for å gjøre det, ved å kunne senke månedsbilletten til under 700 kroner, sier han og legger til at han synes det var synd at kun en sak, nemlig bompenger, var det som dominerte denne valgkampen.

Ikke overrasket

Aina Stenersen, Frps listetopp i Oslo, mener det må være mulig å kutte både i bomsatser og kollektivpriser.

– En slik måling setter opp et kunstig skille mellom enten å redusere bompenger, eller å redusere kollektivprisene, når man helt fint kan gjøre begge deler i Oslo. Byrådet i Oslo har for eksempel både økt bompengeandelen, og økt prisene på både enkeltbilletter og månedskort i Oslo. Vi vil sette ned prisene i bomringen, og ha billigere månedskort, avslutter Stenersen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon