Illustrasjonsbilde. (Foto av MAHMUD HAMS / AFP)
annonse
annonse

To palestinske tenåringer er skutt og drept av israelske soldater under en demonstrasjon på Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Tusenvis av palestinere deltok fredag i den ukentlige protesten langs grensegjerdet mot Israel, med krav om oppheving av blokaden som er innført mot enklaven.

Ifølge helsemyndighetene på Gazastripen ble to palestinske tenåringer drept og 76 såret, 46 etter å ha blitt truffet av skarp ammunisjon, avfyrt av israelske soldater langs gjerdet.

annonse

17 år gamle Sami al-Ashqar ble truffet i halsen og drept øst for flyktningleiren Jabalia nord på Gazastripen, mens 14 år gamle Khaled al-Rabaee ble truffet i magen og drept øst for Gaza by.

Minst 308 palestinere er drept av israelske soldater, og tusenvis er såret siden de ukentlige demonstrasjonene på Gazastripen begynte i mars i fjor. Sju israelere er drept på samme tid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon