En smilende Trump-supporter viser frem sin Make America Great Again-hatt. Lite vet hun at Miverva-journalist Jan Arild Snoen stempler mange av de som støtter Trump for fascister. Foto: Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Minerva-journalist Jan Arild Snoen får fri tale i nytt Aftenposten-intervju der han kommer med alvorlige beskyldninger mot Trumps velgere.

Aftenposten har laget sak på en undersøkelse utført av tidsskriftet Nature Human Behavior. Undersøkelsen retter seg mot 1600 republikanske velgere som har fått diverse spørsmål, og mulige scenarioer hva de ville valgt, i en gitt situasjon.

Forskerne ønsket å vite om Trumps velgere var villige til å bruke vold. De påstod at de ikke ville fått svar om de spurte direkte. De kom derfor opp med en ide om å skjule spørsmålet om voldsbruk inn i et mulig scenario.

annonse

Ett av disse scenarioene var som følger:

«Tenk at en dag i fremtiden vil Trump og regjeringen bestemme at islamske organisasjoner er ulovlige. De oppfordrer lokalbefolkningen til å hjelpe til med å innføre den nye loven.»

Slik svarte deltakerne:

  • 26 prosent var helt eller delvis enige i at «Hvis Donald Trump spurte meg, ville jeg hjelpe til med å jakte på og arrestere medlemmer av islamske kulturelle organisasjoner».
  • 15 prosent ville være med på å angripe hovedkontoret til slike organisasjoner, dersom Donald Trump organiserte det.
  • 23 prosent støtter henrettelser av ledere av islamske kulturelle organisasjoner, dersom Donald Trump insisterte på at det var nødvendig for å beskytte landet vårt».
annonse

– Mer voldelig

Aftenposten skriver at forskerne som har utført undersøkelsen, tolker svarene at Trumps velgere «er mer villige til å begå vold.»

Derfor har Aftenposten valgt følgende tittel i sin sak:

«Ny forskning: Trump-fans mer villige til å ty til vold»

Les også: Majoriteten av de som jobber i den norske pressen ønsker å sverte Trump

Videre skriver avisen:

annonse

«Donald Trump er ikke som andre amerikanske presidenter. Blant annet er han kjent for en krassere retorikk mot ulike minoritetsgrupper. De som identifiserer seg sterkest med Donald Trump, er mer villige til å ty til vold mot muslimer, etniske minoriteter og politiske motstandere.»

– Fascisme

Aftenposten har ikke intervjuet de som er skeptiske til metoder som har blitt brukt i denne forskningen. I stedet har de intervjuet kjente Trump-kritikere.

En av de er Minerva-journalist Jan Arild Snoen som kaller mange av Trumps støttespillere for fascister. Han hevder også at Trumps velgere «ikke har noen grenser med tanke på vanlige demokratiske prinsipper».

– De ser på ham som en førerskikkelse. Det ligger en kime av fascisme hos denne gruppen Trump-velgere, sier Snoen til Aftenposten.

Les også: Jan Arild Snoen brunbeiser Ytringsfrihetsforbundet

Antifa

Aftenposten skriver også at hatkriminalitet mot innvandrere har økt siden Trump ble president.

Men det kommer ikke frem opplysninger rundt den voldelige venstreradikale organisasjonen Antifa som har gått til angrep på Trump-tilhengere de siste årene.

Les også: Trump vurderer å plassere Anti på terrorliste.

Antifa har har også forgreininger til Norge. Det såkalte Blitz-miljøet, som har okkupert en bygning i Oslo, bruker ofte vold og hærverk som et politisk virkemiddel. Anti blir sett på som en undergruppe av Blitz.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon