Khamshajiny («Kamzy) Gunaratnam er varaordfører i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert i kriminalitetstatistikken. Dette fremgår av SSB-tall bestilt av Fremskrittspartiet. 

annonse

Statistikken viser at ikke-vestlige innvandrere er overrepresenterte i 123 av 128 kriminalitetskategorier. Tallene vekker stor oppsikt, da det kun var 7,1 prosent av befolkningen i Norge som var innvandrere fra ikke-vestlige land i 2017. Det rapporterer Dagbladet.

Kamzy Gunaratnam: – Fader, jeg er sint!

Varaordføreren i Oslo, Kamzy Gunaratnam fra Arbeiderpartiet, reagerer på at Fremskrittspartiet har bestilt tallene og at de bruker dem i valgkampen.

 – Fader, jeg er sint! Jeg er ikke interessert i disse tallene. Jeg er opptatt av å hjelpe folk i Oslo til å leve best mulige liv. Vi har ikke noe behov for å sette folk opp mot hverandre. Dette er våre barn, det er våre folk. Jeg snakker ikke om somaliere eller tamiler, jeg snakker om barnehageplasser, AKS, flere lærere og flere veier inn i arbeidslivet. Da blir folk en del av fellesskapet, sier en engasjert Ap-Kamzy til Dagbladet.

Les også: Venstresiden «tar i bruk» Listhaugs Kamzy-støtte på Facebook

Kamzy ser ikke hva hensikten med tallene er, annet enn et påskudd for å etterlyse redusert innvandring.

– Jeg har til gode å se tiltakene Frp har kommet med. Frem til de kommer med tiltak, kan de leke med tallene på kontoret sitt.

– Jeg er ikke interessert i folks hudfarge, og Frp har en retorikk som bidrar til at folk ikke blir integrert i samfunnet. Skal man telle folk hele tiden for å vise at de ikke er en del av oss, får man bare det resultatet Frp ønsker seg – at de ikke føler seg som en del av det norske folk, sier Gunaratnam.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.