Vindmølle-utbyggingen fortsetter på Frøya etter at utbyggerne takket nei til en millionerstatning fra næringslivet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Næringslivet på Frøya gikk sammen om et spleiselag med kommunen for å få vindkraft-utbyggerne til å pakke sammen og dra. Men utbyggerne lot seg ikke friste.

Det bekrefter kommunen selv i en pressemelding torsdag, gjengitt av ABC nyheter.

«Det har i den senere tid vært flere medieoppslag med utkjøp av vindmølleprosjektet på Frøya som tema. I lys av dette initierte Frøya kommune v/formannskapet kontakt med Midgard Vind Holding AS/Stadtwerke München (majoritetsaksjonær i Trønderenergi Vind AS) for å avklare om dette kunne være en mulighet, og eventuelt på hvilke vilkår», skriver kommunen.

annonse

Men utbyggerne lot seg ikke friste av spleiselaget som var ledet av laksemilliardæren Gustav Witzøe.

De tyske utbyggerne argumentere ifølge kommunen med at selskapet ikke er finansielle utbyggere, og at de har som formål å produsere fornybar energi sammen med det trønderske selskapet. De satte som betingelse at Frøya må kunne tilby et annet areal for at de skulle vurdere salg av vindkraftprosjektet, noe kommunen ikke kunne tilby.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon