Espen Barth Eide blir slaktet av NRKs lesere etter stigmatisering mot hvite menn. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Klimapolitisk talsperson Espen Barth Eide (Ap) blir slaktet i NRKs kommentarfelt etter oppsiktsvekkende kommentar.

– Det blir tydeligere og tydeligere: Skal vi lykkes i arbeidet for å kutte i klimagassutslippene og ta vare på naturen, må vi fordele både byrder og goder bedre enn før, skriver Eide i en kommentar publisert i NRK.

Eide går også til angrep på Donald Trump i kommentaren.

annonse

– I USA har år med markedsliberal politikk medført sterk sentralisering og enorme forskjeller mellom folk. De valgte seg Donald Trump, en aldrende eiendomsmilliardær og realitystjerne, kjent for å si opp folk på direktesendt TV. En klimafornekter som aktivt fremmer splittelse, hjemme så vel som i forholdet til andre land. Det er ikke dette verden trenger mer av, mener Eide.

Led også: Barth Eide mener klimakrisen krever en sterkere stat

Besværlige «sinte hvite menn»

annonse

Ap-politikeren har valgt et bilde av Donald Trump sin sin ytring, og knytter ham til begrepet «sinte hvite menn». Han advarer at også såkalte sinte hvite menn kan bli et problem for «det grønne skiftet».

– I det grønne skiftet trenger vi fleksibilitet og mobilitet i arbeidsmarkedet. Da må vi også ta hensyn til de som blir sittende fast når det ikke er jobb å få og verdien av egen bolig forsvinner. Dersom vi ikke forstår disse sammenhengene, får også vi mange sinte, hvite menn. Og vi får distrikt mot by.

– Det vi trenger, er en tydelig sosialdemokratisk politikk som kan gi håp til fremtidige generasjoner, skriver Eide.

– Rasistisk propaganda

Men angrepet på «sinte hvite menn» faller ikke i god smak hos NRKs lesere. Nesten alle kommentarerne går i mot Ap-politikeren.

– Sinte hvite menn bare for å stigmatisere den gruppen liksom. På jobben er det minst like mange kvinner, og like mange av alle raser som er forbanna på maktovergrepet i det store norske klimahysteri, skriver en person.

annonse

– Herregud, for noe rasistisk propaganda. Et innlegg med tittelen «Vi kan få mange sinte, brune menn i Norge» hvor man på peker «brune menn» som problemet i Norge og verden, er vel helt greit og ikke rasistisk i det hele i følge NRK, siden vi skal behandle hverandre likt så kan man jo basere en slik likebehandling på hvordan NRK faktisk driver å publiserer rasistiske innlegg, raser en annen.

Hva mener du om Barth Eides angrep på «sinte hvite menn»? Fortell oss din mening i kommentarfeltet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon