Illustrasjonsbilde. Foto: Are Føli / NTB scanpix
annonse

Vi har ikke unngått å se dem – besteforeldrene som har startet et engasjement for flere bomstasjoner og høyere avgifter.

Men i motsetning til sinte unge miljøaktivister med støyende megafoner, så er det en viss dannelse og stil over disse eldre som plutselig har blitt så bekymret for vårt klima – og barnebarna selvsagt, de må vi jo for all del ikke glemme.

Men de er ikke Hvermansen-pensjonister må du tro, og hvert fall ikke en stakkar minstepensjonist. Nei, vi snakker stort sett historiens mest bortskjemte egoister som dette landet har fostret.

annonse

Mon tro hvor mange flyreiser det har blitt til ferieleilighetene i Spania eller kulturreiser til europeiske storbyer siste 10-20 årene?

Les også: Oslofolk vil heller ha lavere kollektivpriser enn lavere bomsatser

Nestlederen i Besteforeldrenes Klimaaksjon (BKA), Gro Nylander (76) – er en god representant for denne gjengen som har så lite bekymringer i hverdagen at man kan jo kaste seg inn i miljøkampen – det er jo inn i tiden, og det koster dem ingenting. Som pensjonert lege og fet villa i Bærum på beste vestkant så passer det vel fint med litt miljø-aktivisme på sine eldre dager.

Er BKA er en slags senioravdeling til det fundamentalistiske Miljøpartiet De Grønne? Besteforeldrene skriver på sine nettsider: Stopp norsk olje- og gassproduksjon. La oss skape 100 000 klimajobber nå! Undertegnede er redd at disse godt bemidlede gamlingene pakker sammen uten å se nevneverdige nye yrker som folk kan leve godt av – med de tallene både BKA og MDG leker seg med.

BKA sier videre i sitt program: Ja, bompenger rammer sosialt urettferdig – men det gjør jo også tobakksavgiftene. De fleste som trenger bil får faktisk kjøre – se på utrykningskjøretøyer og våre handikappede.

Hva i all verden sier man til slikt?

annonse
annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon