Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Terje Søviknes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg har aldri før sett så mange artikler og kronikker i løpet av så kort tid – som utelukkende har som formål å bevise at visse politiske meninger er ekstreme, umoralske, forkastelige og nedrige.

Har det gått helt inflasjon i venstresidens trang til å fremstille andre mennesker som en form for moralsk forkrøplede og uanstendige undermennesker? For å si det med et historisk sitat: Aldri har så mange venstreorienterte bedrevet så mye ufyseliggjøring av sine meningsmotstandere som i denne valgkampen. Og manges budskap er paradoksalt nok at det er motstanderne som polariserer og gjør debattene hardere og mer uforsonlige, mens det i realiteten er deres egen strøm av påstander om hvor nedrige visse andre politikere er, som faktisk setter standarden mye mer enn noe annet.

Les også: Per-Willy Amundsen: – Mobbingen av Sylvi Listhaug bør stoppe

annonse

Selvsagt er det særlig Sylvi Listhaug som fører til denne voldsomme opphisselsen hos disse i egne øyne moralsk overlegne menneskene, og en liten setning og et bilde på FB, der Sylvi Listhaug erklærer at hun er motstander av at vi skal ta imot båtflyktninger, medfører kaskader av moralsk indignasjon. At det er et politiske standpunkt at man er motstander av denne typen innvandring til Europa, kan man tydeligvis ikke akseptere og argumentere mot, uten å samtidig erklære hvor nedrig og moralsk fordervet dette mennesket må være, som ytrer noe slikt.

Senest ute, er Sturla J. Stålsett, professor, MF – Vitenskapelig høyskole i Dagbladet, som kommer med de sedvanlige tiradene om den ekstremismen han mener den norske høyresiden står for – en ekstremisme de, i følge ham, forsøker å pakke inn som norske verdier. Selvsagt ser heller ikke Stålsett det parodiske og nesten tragikomiske i at det faktisk er han selv som opphøyer seg selv til å stå for det eneste moralsk korrekte, og som altså selv representerer de riktige «norske verdiene». Det er han som pakker sin egen moralske fordømmelse av andre inn i gode, norske verdier!

Så la oss da se hva Stålsett anser som ekstremisme. Jeg siterer:

«En folkehelseminister som beskylder leger for å stå i ledtog med menneskesmuglere. Og med stolthet lover å slå hånda av flyktninger i nød.
En justisminister som må presisere at han faktisk ikke mener at druknende flyktninger skal overlates til sin sikre død. De må bare ikke fraktes hit.
En finansminister som insisterer på å kaste konspiratoriske mistanker over en minoritetsbefolkning, når den samme befolkningen er angrepet av terror».

annonse

Slike utsagn som dette, må vel være et rent skoleeksempel på hvordan et budskap kan vinkles nesten til det ugjenkjennelige for å fremstå som ekstremt, slik at Stålsett kan ta avstand fra det. Enten har han overhode ikke skjønt logikken i disse uttalelsene, eller han manipulerer dem bevisst for å gjøre dem ekstreme.

Folkehelseministeren har selvsagt aldri uttale at Leger uten grenser reelt sett står i ledtog med menneskesmuglere, men at følgen av deres handlinger blir at de i praksis fungerer som menneskesmuglernes forlengede hånd. Menneskesmuglerne vet at de båtflyktningene de frakter ut på havet, mot store summer, blir plukket opp av større skip, og de kan på den måten gamble med maksimalt antall migranter i små båter. Det skal ikke mye intelligens til for å forstå denne sammenhengen. Men det vris og vrenges på til det ugjenkjennelige.

At justisministeren må presiseres at han ikke mener at druknende flyktninger skal overlates til den sikre død, sier langt mer om hvordan selv enkle utsagn med vilje misforstås og utlegges på verst tenkelig måte. Det sier mer om de flyktningeliberales nedrige tolkninger av justisministerens meninger, at han faktisk må presisere slike selvfølgelige ting. Å anklage han for at noen innbiller seg at han vil at folk skal drukne, blir jo helt meningsløst!

Og når finansministeren tar sterk avstand fra at det skal bli akseptabelt i vårt samfunn at enkelte muslimer nekter å motta en utstrakt hånd, som er rakt frem for å vise vennlighet og respekt, og kaller det en form for snikislamisering hvis så skjer, så kaster hun selvsagt ikke konspiratoriske mistanker over en minoritetsbefolkning. Kritikken av at vårt samfunn stadig, både åpent og i det skjulte endrer grenser for å tilpasse oss ekstreme religiøse gruppers krav, er ikke en konspiratorisk mistanke mot en minoritet, men en kritikk av det norske samfunnets tendens til å være alt for imøtekommende overfor særkrav. Det er altså aller mest en kritikk av oss selv.

Stålsett fortsetter på samme måte
«En statsminister som mumler seg uenig, men bare setter foten ned om det er bråk om bompenger som truer. En utenriksminister som – sammen med justisministeren, for å understreke alvoret – rykker ut for å tåkelegge det pinlige faktum at et norsk skip som har plukket opp flyktninger i havsnød, må søke hjelp hos andre europeiske land. For Norge har nemlig ingen plikt til å hjelpe, selv om skipet er norsk».

annonse

Leger uten grenser er selvsagt fullt klar over Norges holdning til båtflyktninger. De bør reddes og så fraktes tilbake dit de kom fra. Like mye er de sikkert klar over at f.eks Italia nekter slike «redningsskip» å legge til land. Men Leger uten grenser velger likevel å plukke opp migranter, og kaller det at de «redder dem», og forsøker å tvinge seg til å sette dem i land i Europa. Dermed utfører de den siste etappen av menneskesmuglernes kriminelle virksomhet, og blir i praksis deres forlengede arm. Sier det seg ikke egentlig selv? Og sier det seg ikke egentlig selv at jo flere slike «redningsbåter» som overtar smuglernes båtlast av migranter og tvinger dem inn i Europa, jo flere vil legge ut på reisen? Nei, det er ikke bevist, sier man. Nei, men den enkleste logikk i verden tilsier at det vil bli resultatet.

Og så måtte det selvsagt komme, også fra Stålsett
«Dette er mer enn stusslig. Det er dypt urovekkende. For det normaliserer det ekstreme.
Vi visste det godt; vi har sett det igjen: Ekstreme holdninger kan føre til ekstreme handlinger. Handlinger som påfører andre skade og ufrihet, og voldelig død».

Det han indirekte sier, er at politikere som Sylvi Listhaug, Siv Jensen, Jøran Kallmyr, ja selv Erna Solberg bidrar til terrorisme, fordi det de står for er så ekstreme holdninger og Erna Solberg fordi hun pakker disse ekstreme holdningene inn og gjør dem til normale norske verdier.

Og Stålsett avslutter med stor patos, ved å opphøye sine egne meninger til det som er normalt, og sine egne vurderinger til den korrekte kollektive dømmekraften:

«Når redningsaksjoner framstilles som forbrytelser, er det tydelig at verdier står på spill, og den kollektive dømmekraften utfordres.
Sunn dømmekraft handler først av alt om evnen til å la seg ryste, og se forskjell på hva som er normalt, og hva som er fryktelig galt».

Les også: Siv Jensen og Sylvi Listhaug ut mot krenkelseshysteriet: – Vi har uthult ytringsfriheten

Er det flere enn meg som begynner å bli temmelig lei av dette enorme behovet hos venstresiden til å ekstremisterklære og moralsk fordømme andre mennesker bare fordi de er uenig med dem? Hvorfor denne enorme trangen til å opphøye sine egnemeninger til de eneste moralsk høyverdige, når man selv ikke egentlig sitter med noe svar på verdens utfordringer?

Hva med å skrive en kronikk om hvorfor det f eks er så klokt å moralsk riktig å åpne Norge for båtmigranter? Men det er det ingen som gjør,. Kan det være fordi de innerst inne vet at uansett om vi tar imot 10 000, 100 000 eller 1000 000, så vil det være minst 50 millioner som fremdeles er på flukt? Kan det være fordi de aller fleste innerst inne vet at denne løsningen ikke hjelper mer enn bokstavelig talt en dråpe i havet, og at helt andre tiltak må til for å virkelig hjelpe all verdens mennesker i nød?

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon