Dagbladet er ikke i tvil om at Jonas Gahr Støre (Ap) vant fredagens partilederdebatt på NRK. Også VG og Adresseavisen trekker ham fram som en av de beste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagbladet og TV 2 gir Jonas Gahr Støre (Ap) terningkast 6 etter fredagens partilederdebatt på NRK. I VG og Adresseavisen får han en 5-er.

TV-debatten på NRK var den siste mellom partilederne før valget. Dagbladet mener at Støre endelig viste styrke, og mener at dette var hans klart sterkeste partilederdebatt i år.

«Snur Solbergs angrep til å handle om lærermangel og andelen ufaglærte i skolen. Klarer å møte en detaljrik og dreven statsminister med både gjenkjennelig retorikk og konkret politikk», oppsummerer Dagbladets Geir Ramnefjell og Ola Magnussen Rydje.

annonse

Bak Ap-lederen følger Siv Jensen (Frp) og Audun Lysbakken (SV) med en 5-er hver. Statsminister Erna Solberg (H) får fire på skalaen, mens Kjell Ingolf Ropstad får lavest score med terningkast 2.

Også TV 2 gir Støre en 6-er, etterfulgt av Tine Skei Grande (V) som får 5 øyne på terningen. Kanalen mener Rødts Bjørnar Moxnes kom dårligst ut fredag og gir han en 1-er.

«Kom aldri helt inn i debatten. Slet med å vise til statistikk som underbygger påstanden om at stadig flere føder i grøftekanten. Traff ikke helt. Bruker vanskelige tilgjengelig språk», skriver TV 2-kommentator Aslak Eriksrud.

VG gir ingen av partilederne full pott, men deler ut tre 5-ere til Solberg, Støre og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Avisa mener Miljøpartiets Une Aina Bastholm var debattens taper, noe grunnet at hun var uheldig med temaene, og gir henne en 2-er.

annonse

Adresseavisen gir Støre og Jensen en 5-er hver. Bergens Tidende ruller ikke terningen, men mener Jensen og Lysbakken vant kveldens debatt.

Hos Aftenposten trekkes imidlertid kringkaster NRK fram som vinneren.

– Bort med avbrytelsene, inn med resonnementene. Det fikk også alle partilederne til å fremstå bedre. I et format som ikke krever at samtlige er kretsmester i avbrytelser, er det rom for flere personligheter. Det er befriende, skriver avisa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon