AP Photo/Francois Mori/Scanpix
annonse
annonse

Kvinnen som kalte transkvinnen Stephanie Hayden for mann blir stilt for retten. 

Kate Scottow ble i desember arrestert i sitt hjem foran sin da toårige datter og 20 måneder gamle sønn, for å ha brukt mannlig kjønnspronomen om transkvinnen Stephanie Hayden i sosiale medier. 

Les også: Britisk kvinne arrestert for å ha kalt en transaktivist mann på twitter 

annonse

Må møte i retten 

En talsmann for påtalemyndigheten melder at anklagelsen mot Scottow ble godkjent 21. august, etter granskning av bevis vedrørende innlegg i sosiale medier.

Scottow er kalt inn til retten den 18. september, hvor hun må svare for siktelsen for vedvarende ondskapsfull ryktespredning mot Hayden via sosiale medier, ifølge Samhällsnytt

annonse

Les også: Transperson raserer butikk og skjeller ut medarbeider etter å ha blitt «sir»

Misbruk av ressurser 

Statsminister Boris Johnson har kritisert arrestasjonen, og kalte det misbruk av politiets ressurser, likevel ser det nå ut til at dramaet fortsetter i rettssystemet. 

– Er dette virkelig riktig måte å bekjempe kriminalitet på? Er dette hva våre modige politifolk har blitt ansatt til å gjøre? Mener dere virkelig at dette er en fornuftig prioritering når gatevolden virker å være helt ute av kontroll?, spurte Johnson i et innlegg The Telegraph.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon