AP Photo/Francois Mori/Scanpix
annonse
annonse

Kvinnen som kalte transkvinnen Stephanie Hayden for mann blir stilt for retten. 

Kate Scottow ble i desember arrestert i sitt hjem foran sin da toårige datter og 20 måneder gamle sønn, for å ha brukt mannlig kjønnspronomen om transkvinnen Stephanie Hayden i sosiale medier. 

Les også: Britisk kvinne arrestert for å ha kalt en transaktivist mann på twitter 

annonse

Må møte i retten 

En talsmann for påtalemyndigheten melder at anklagelsen mot Scottow ble godkjent 21. august, etter granskning av bevis vedrørende innlegg i sosiale medier.

Scottow er kalt inn til retten den 18. september, hvor hun må svare for siktelsen for vedvarende ondskapsfull ryktespredning mot Hayden via sosiale medier, ifølge Samhällsnytt

Les også: Transperson raserer butikk og skjeller ut medarbeider etter å ha blitt «sir»

annonse

Misbruk av ressurser 

Statsminister Boris Johnson har kritisert arrestasjonen, og kalte det misbruk av politiets ressurser, likevel ser det nå ut til at dramaet fortsetter i rettssystemet. 

– Er dette virkelig riktig måte å bekjempe kriminalitet på? Er dette hva våre modige politifolk har blitt ansatt til å gjøre? Mener dere virkelig at dette er en fornuftig prioritering når gatevolden virker å være helt ute av kontroll?, spurte Johnson i et innlegg The Telegraph.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon