- Resett - https://resett.no -

Tobarnsmor kalte transkvinne mann – blir stilt for retten

Kvinnen som kalte transkvinnen Stephanie Hayden for mann blir stilt for retten. 

Kate Scottow ble i desember arrestert i sitt hjem foran sin da toårige datter og 20 måneder gamle sønn, for å ha brukt mannlig kjønnspronomen om transkvinnen Stephanie Hayden i sosiale medier. 

Les også: Britisk kvinne arrestert for å ha kalt en transaktivist mann på twitter  [1]

annonse

Må møte i retten 

En talsmann for påtalemyndigheten melder at anklagelsen mot Scottow ble godkjent 21. august, etter granskning av bevis vedrørende innlegg i sosiale medier.

Scottow er kalt inn til retten den 18. september, hvor hun må svare for siktelsen for vedvarende ondskapsfull ryktespredning mot Hayden via sosiale medier, ifølge Samhällsnytt [2]

annonse

Les også: Transperson raserer butikk og skjeller ut medarbeider etter å ha blitt «sir» [3]

Misbruk av ressurser 

Statsminister Boris Johnson har kritisert arrestasjonen, og kalte det misbruk av politiets ressurser, likevel ser det nå ut til at dramaet fortsetter i rettssystemet. 

– Er dette virkelig riktig måte å bekjempe kriminalitet på? Er dette hva våre modige politifolk har blitt ansatt til å gjøre? Mener dere virkelig at dette er en fornuftig prioritering når gatevolden virker å være helt ute av kontroll?, spurte Johnson i et innlegg The Telegraph [4].

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474