Illustrasjon: Thefreethoughtproject.com
annonse
annonse

Har Facebook bestemt seg for å sensurere klimadebatten også? 

Klimatbalans er et ideellt initiativ med folk som er lei av den ensidige klimadebatten og klimapolitikken i Sverige. De er skeptiske til angivelig klimafakta presentert av IPCC, og ønsker å balansere klimadebatten.

Klimatbalans forklarer selv sin agenda:

annonse

«Det som er viktig for vanlige folk å forstå er at de «klimatrusler» som utbasuneres i mainstream-media er en stor bløff, og forklaringen er venstrevridd politikk. Fakta er at klimaendringer som følge av CO2 er en hypotese, og at det ikke finnes en eneste vitenskapelig artikkel som beviser at menneskelig påvirkning er skyld i den lille oppvarmingen vi kan se. Vi vil oppfordre folk til å lese seg opp så mye som mulig for å gjennomskue løgnene som spres.»

En av metodene som tas i bruk er å spre nyansert forskning via sosiale medier, deriblant en Facebook-side med 12000 følgere. Det kan minne litt om norske Klimarealistene.

Les også: Norsk partileder utestengt fra Facebook i 30 dager for meningsytring

annonse

Nylig annonserte Klimatbalans at Facebook ikke lenger lar følgere se oppdateringer fra deres Facebook-side.

Samhällsnytt har snakket med representanter fra Klimatbalans, som bekrefter:

– Facebook har sluttet å la våre følgere få varsel om materiale vi publiserer. Vi merket det da antallet reaksjoner gikk ned fra 5000 til 30 på ett døgn.

Det er ikke første gangen Klimatbalans har opplevd sensur. De ble først blokkert i juli, nå opplever de altså en form for «shadow banning». De antar at det er «masseanmeldelser fra personer som misliker oss» som er årsaken.

Klimatbalans har egen hjemmeside og er aktive på flere andre sosiale medier som Twitter, MeWe og VK. De sier:

annonse

– Blir det uholdbart å bruke Facebook så vil vi konsentrere oss om de andre alternativene.

Les også: Michelle Malkin sensurert av Facebook fordi hun protesterte mot sensur

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon