I snitt flyr stortingsrepresentantene til sammen 18 innenlandsreiser hver dag, viser en oversikt Greenpeace har fått fra Stortingets administrasjon. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøorganisasjonen Greenpeace har fått innsyn i Stortingets flyreiser som viser at representantene i gjennomsnitt flyr til sammen 18 innenlandsreiser hver dag.

Til sammen er det 6824 flyreiser, eller rundt 40 reiser på hver representant i året i gjennomsnitt. Utenlandsreiser kommer i tillegg, skriver Dagbladet.

– Vi står midt i en klimakrise. Da er det skikkelig pinlig og en ansvarsfraskrivelse at de som faktisk har mulighet til å gjøre noe med det, flyr som aldri før, sier Greenpeace-leder Frode Pleym til avisa.

annonse

13 av de 18 daglige flyreisene går mellom Oslo og en av Norges største byer. Reiser Pleym mener er unødvendige.

– Det er Stortinget som har ansvaret for investeringene i samferdsel. I 1975 tok det 6 timer og tre minutter å ta toget til Bergen. Nå tar det 6,5 timer. Det gjør det fordi de vi har valgt til å representere oss, ikke har prioritert jernbane. Da kan du ikke skylde på at det tar tid og er viktig å møte velgere, når det er du som politiker som har ført oss i den retningen, sier han.

– Det plasserer flyskammen der den skal være, hos politikerne.

annonse

Pleym får støtte fra MDGs stortingsrepresentant Une Aina Bastholm.

– Hadde stortingspolitikerne reiste mer med tog, ville de kanskje også vært mer interessert i å satse på et bedre togtilbud. Det blir veldig feil når Stortinget har blitt en av flyselskapenes beste kunder, mener Bastholm.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon